'Sermaye diktasına karşı çıkmayıp 'Türkiye zaten hiç laik değildi' diyenler ikiyüzlüdür'

Komünist Parti MK üyesi Kemal Okuyan, "Bugünkü düzene, sermaye diktasına karşı çıkmayıp 'Türkiye zaten hiç laik değildi' diyenler ikiyüzlüdür" dedi.

Haber Merkezi

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın açıklamaları sonrası başlayan tartışmalara ilişkin Komünist Parti MK üyesi Kemal Okuyan değerlendirmelerde bulundu.

"Geçmişte Türkiye laik miydi, değil miydi tartışması eğer bugün takınılacak tutumla ilgiliyse abesle iştigaldir, topu taca atmaktır" diyen Okuyan, "Gericiliği sürekli besleyen, onu toplumsal uyanışa karşı sigorta olarak gören bir düzen hüküm sürse de, laiklik birçok açıdan geçerliydi. Laikliği dinamitleyen, toplumsal uyanıştan ölesiye korkan, adaletsizliği dine sarılarak kabul ettirmek isteyen patron sınıfıdır. Bugünkü düzene, sermaye diktasına karşı çıkmayıp “Türkiye zaten hiç laik değildi” diyenler ikiyüzlüdür. Cumhuriyet tarihsel bir ilerlemedir. Bir şeyi beğenmiyorsan, eksik buluyorsan daha ilerisini savunursun, gericilikle ittifak yapmazsın. Bugünün Türkiyesi ile Cumhuriyet Türkiyesi arasında bir fark görmüyorsan, İslam Devleti’ne onay veriyorsun demektir" ifadelerini kullandı.