Şeriatçılar durmuyor: Şimdi de 'Kız üniversitesi' talebi

“9 yaşındaki kız şehvet uyandıracağı için çarşafa girmeli” ve “7 yaşındaki kız evlenebilir” fetvaları ile ün yapan İhsan Şenocak'ın yeni hevesi: Kızlara mahsus üniversite açılsın!

Haber Merkezi

Şeriatçı İhsan Şenocak’ın dün sosyal medyada #İslamınKızınaKızÜniversitesi başlığı ile duyurduğu kampanya, gerici çevreden ilgi ve destek gördü.

Destekçilerin başını, bu yıl 23 Nisan vesilesi ile paylaştığı mesajda meclisin kuruluşunu “çocukça” olarak tanımlayan, her fırsatta Mustafa Kemal düşmanlığını ilan eden, Tayyip Erdoğan’ın “Hocam” diyerek hitap ettiği ve sarayda ağırladığı Kadir Mısıroğlu'nun "müritleri" ve Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan gibi isimler çekiyor.

Yusuf Kaplan'a göre, çocukların zorla din eğitimine maruz bırakıldığı, şort giyen kadınların saldırıya uğradığı Türkiye'de, "laik hayat tarzı sonuna kadar serbest." Kaplan, "Müslüman bir ülkede #İslamınKızınaKızÜniversitesi neden yasak?" diye soruyor.

AKP’nin laiklik, bilim ve cumhuriyet düşmanı bir içerikle ilan ettiği yeni müfredatın ardından, Şenocak’ın haremlik-selamlık üniversite talebi uyum içinde gözüküyor. Eğitim alanı dinsel kurallara göre düzenlenmeye çalışılırken, bunun beraberinde kadının toplumdaki yeri de yine aynı kurallara tabi tutuluyor.

‘ÇOCUKLARLA EVLENİLEBİLİR' FETVASI VERENLER BİR ARADA

Şenocak, geçtiğimiz yıl başlatılan, Türkiye’de ilk kez üniversite düzeyinde haremlik-selamlık talebinin dile getirildiği “Kız İlahiyat Fakültesi” için imza kampanyasında da yer almıştı. Kampanya “İslami eğitim-öğretim ortamı için sen de bu kampanyaya destek ol” sözleriyle tanıtılmıştı.

İhsan Şenocak, “İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM)” nin kurucusu. Samsun merkezli İFAM, “İbareyle İfadenin, İlimle Fikrin, Hareketle Davanın buluştuğu Medrese” olduğunu iddia ediyor. Bütün derslerin Arapça okutulduğu programda, Osmanlı Medreseleri’nin müfredatını uyguladığını söylüyor.

Şenocak’ın yayın danışmanı olduğu “Hüküm” adı dergide, “6 yaşında çocukla evlenilebilir” sözleriyle meşhur Nureddin Yıldız da yazıyor.

DİYANET'İN TAHSİS ETTİĞİ BİNADA IŞİD EĞİTİMİ İDDİASI 

Bu yılın başında, AKABE cemaatinin lideri olduğu söylenen Mustafa İslamoğlu’nun iddia ettiğine göre, IŞİD’e adam yetiştirdiği söylenen kuruma, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İmam Hatip Lise’lerinden öğrenciler kurs adı altında gönderiliyor.

Samsun Haber’den Nevin Aydoğan’ın haberine göre, İslamoğlu katıldığı bir televizyon programında İFAM’a dair şunları söyledi: "Samsun'da gitmişler, Diyanet İşleri Başkanlığı koca bir binayı al bunu tepe tepe kullan, IŞİD'çi yetiştir diye vermişler. Ben buradan Diyanet'e, Diyanet içindeki ehli vicdan sahibi olanlara sesleniyorum; Bu adamlara bu müesseleri verdikten sonra hala bu memleketten IŞİD'e asker çıkıyor diye şikayet etmeye ne hakkınız var sizin? Geleceğin IŞİD'ini bugünden çıkarıyorsunuz zaten. Geleceğin IŞİD'ine yeterince yatırım yapıyorsunuz zaten."

İslamoğlu'nun iddialarının ardından, kadın düşmanlıkları tescilli olan bu iki isim, birbirleriyle davalık olmuştu.