SBF'de emperyalizm ve NATO karşıtı çalışma sürüyor

Türkiye Komünist Gençliği'nin emperyalizm ve NATO karşıtı çalışması, Ankara Üniversitesi yerleşkelerindeki tüm engelleme girişimlerine rağmen sürüyor. Siyasal Bilgiler Fakültesinde bir açıklama yapan TKG üyesi öğrenciler, 'Oluşturulan baskıcı ortam, nafile bir girişimdir' dedi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Gençliği’nin (TKG) bir süredir yürüttüğü "Emperyalizmi Yeneceğiz" çalışması kapsamında Ankara Üniversitesi bünyesindeki tüm yerleşkelerde kampanyayı engelleme girişimlerine karşı, bugün Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesinde bir basın açıklaması yapıldı.

TKG üyeleri, ABD donanması 6'ncı Filo'nun ülkenin devrimci öğrencileri tarafından denize dökülmesinin 50'nci yılında anti-emperyalist mücadelenin önemini bir kez daha vurguladı.

Açıklamada, "Emperyalizmi hedef alamayanlar, emperyalizmi yenemez. Onlar nutuk çeker, denize yine biz dökeriz" ifadeleri yer aldı. Öğrenciler "NATO defol bu memleket bizim" ve "İşgalciler her zaman kaybeder" sloganları attı.

Geçen gün AÜ Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde de TKG tarafından yapılan pankart çalışması özel güvenlik personelince engellenmişti.

DTCF'de özel güvenlik birimlerinin müdahalesi

'SİYASET YASAĞI GERİCİLERİ, FAŞİSTLERİ KAPSAMIYOR'

Basın açıklamasında konuya ilişkin, "Geçtiğimiz günlerde Cebeci kampüsünde yapmış olduğumuz NATO ve emperyalizm karşıtı çalışmalarımızı engelleme girişimleriyle Ankara Üniversitesi yönetimi de tarafını belli etmiştir. Okul yönetimi aydınlanmadan yana olanların yurtseverlerin çalışmalarını engellemek için siyaset yasağı koymuştur fakat sözü edilen yasak gerici, faşist çeteleri kapsamamaktadır. Hatta kampüsümüzdeki gerici organizasyonlarda en önde yürüyenlerin başında dekan gelmektedir. Bu durum ikiyüzlülüktür, çifte standarttır ama gayet de normaldir. Çünkü çıkarları bunu gerektirmektedir" denildi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi orta kantininde gerçekleşen açıklamayı çok sayıda öğrenci dinledi, destek verdi.

TKG üyeleri, Ankara Üniversitesi yönetiminin solculara yönelik siyaset yasağını tanımayacaklarını duyurarak, basın açıklaması sonrasında bildiri dağıttı.

TKG: ONLAR NUTUK ÇEKER, DENİZE YİNE BİZ DÖKERİZ

TKG imzalı bildirinin tamamı şöyle:

Bugün burada toplanma sebebimiz okul yönetiminin ilericilere, yurtseverlere, bir şeyler yanlış gidiyor deyip mücadele edenlere, kısacası okulumuzun aydınlanma bayrağını taşıyanlara karşı oluşturduğu baskıcı ortamın nafile bir girişim olduğunu ilan etmektir.

Biz Türkiye Komünist Gençliği olarak, amasız fakatsız her zaman emperyalizmin ve NATO'nun karşısında duran yurtsever gençler olduk. Her zaman sömürü düzenini düşman olarak gördük. Bu ülkenin yurtseverleri, ilericileri olarak tavrımız bu kadar net iken; gericiler, işbirlikçiler sadece çıkarları söz konusu olduğunda sahte bir Amerikan karşıtlığı maskesine büründüler. En gerilimli zamanlarında bile ağızlarından Türkiye'deki NATO üsleri hakkında tek bir kelime çıkmadı. Çünkü Türkiye'deki NATO üsleri her zaman bu düzenin, AKP iktidarının, para babalarının, faşistlerin, gericilerin çıkarlarını korudu. İşte bu yüzdendir ki memleket sathında yapmakta olduğumuz NATO ve emperyalizm karşıtı çalışmalarımıza savaş açılmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Cebeci kampüsünde yapmış olduğumuz NATO ve emperyalizm karşıtı çalışmalarımızı engelleme girişimleriyle Ankara Üniversitesi yönetimi de tarafını belli etmiştir. Okul yönetimi aydınlanmadan yana olanların, yurtseverlerin çalışmalarını engellemek için siyaset yasağı koymuştur fakat sözü edilen yasak gerici, faşist çeteleri kapsamamaktadır. Hatta kampüsümüzdeki gerici organizasyonlarda en önde yürüyenlerin başında dekan gelmektedir. Bu durum iki yüzlülüktür, çifte standarttır ama gayet de normaldir. Çünkü çıkarları bunu gerektirmektedir. Çünkü çıkarları gereği memleket topraklarını kanlı postallarıyla ezen yabancı askerlerin varlığını, NATO ve ABD Üslerinin varlığını sorgulayamazlar.

68 kuşağı 6'ncı Filo'yu denize dökerken, onlar 6'ncı Filo'yu kıble yapanlardır. Bizler Cebeci kampüsünde emperyalizm ve NATO karşıtı çalışmamızı yükseltirken, onlar NATO’nun ve emperyalizmin bekçiliğini üstlenenlerdir. Bu açıklama ile bugün de dahil olmak üzere çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi duyurmuş oluyoruz. Son olarak emperyalizmi hedef almayanlar emperyalizmi yenemez.

Onlar nutuk çeker, denize yine biz dökeriz.

SBF'deki açıklama sonrası öğrencilerin yanına gelen özel güvenlik personeli