'Sarraf'ın yakalanması sürecinin merkezinde Türkiye var'

Hürriyet'te yer alan bir yazıda, Rıza Sarraf'ın yakalanmasının merkezinde Türkiye olan bir süreç olduğu ve davada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın adının geçmesinin ABD-Türkiye ilişkilerini etkileyeceği söyleniyor.

Hürriyet'te yer alan Tolga Tanış imzalı bir yazıda, Rıza Sarraf'ın yakalanmasıyla başlayan sürecin merkezinde Türkiye'nin olduğu öne sürülüyor.

Savcı Preet Bharara'nın Sarraf'ın serbest bırakılmaması için yazdığı dilekçede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın adını geçirmesinin, ABD "ulusal güvenliğini" tehdit ettiği öne sürülen bir zanlı ilen Erdoğan'ı ilişkilendirmek anlamına geldiğini söyleyen Tanış, bunun daha önce yaşanmış bir durum olmadığını, ilişkileri etkilememesinin mümkün olmadığını belirtiyor.

Sarraf'ın Emine Erdoğan'ın kurduğu TOGEM-DER'e yaptığı 2.3 milyon dolarlık bağışın AKP ile yakın ilişkisine kanıt olduğu bildirilirken, Sarraf'ın serbest bırakılmamasının sebebinin de Türkiye'ye kaçma riski olduğu bildiriliyor. Tanış, Bharara'nın ABD Adalet Bakanı tarafından bizzat seçildiğini öne sürerken, Sarraf'ın ABD ile anlaştığına dair iddiaların da gerçek olmadığını savunuyor.

Tanış'ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.