Şarlatanlığa 'dur' diyen yok: Hacamat, sülük, cincilik her yerde!

"Sağlık","tedavi", "yaşam" kavramlarını kullanarak bilim ve tıp dışı yöntemlerle hacamat, sülük ve cin "tedavisi" yaptığını iddia eden kuruluşlar her geçen gün çoğalıyor. Bunun son örneklerinden biri de "Hacamat Adıyaman" adıyla internette ve sosyal medyada boy gösteren bir ticari kuruluş!

Haber Merkezi

AKP'nin sağlık alanındaki dinselleştirme ve piyasalaştırma operasyonlarında ilham alan kimi girişimciler, fırsatı değerlendirerek bilim dışı yol ve yöntemlerle halka "umut" pazarlamaya devam ediyor. 

Cin hastanesi adıyla sosyal medyada adını duyuran girişimcilerin ardından, şimdi de Adıyaman'da faaliyet gösteren ve kendini "Hacamat Adıyaman" adıyla pazarlayan bir kuruluş boy göstermeye başladı. 

Hacamat Adıyaman adlı bilim ve tıp dışı kuruluşun sosyal medya sayfasında "Sağlık", "Huzur", "Mutluluk", "Yaşam" gibi sloganlar kullanılıyor. Hacamat ve sülük tedavisinin 50 liraya yapıldığı duyurulduğu sayfada, "cin musallatı" adını verdikleri bir sözde hastalığı tedavi ettikleri iddia ediliyor. 

Sitenin internet sayfasında ise "Bay hacamatçıdan randevu al" ve "Bayan hacamatçıdan randevu al" şeklinde randevu yöntemlerine yer veriliyor. Hacamat konusunda peygamber Muhammet'in sözü olduğu iddia edilen kimi alıntıların yayınlandığı sayfada, bilim ve tıp dışı her türlü uygulama "tedavi" olarak sunuluyor. 

Sağlık Bakanlığının bu tür şarlatan fırsatçılar hakkında hiçbir işlem yapmaması da dikkat çekiyor.