Redhack'in paylaştığı Berat Albayrak mailleriyle ilgili soL'un yaptığı haberlere sansür!

Redhack'in paylaştığı Berat Albayrak maillerine ilişkin yaptığımız haberler, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla engellendi.

Redhack'in Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın maillerini hacklemesi sonrası paylaştığı bilgilere ilişkin soL'un yaptığı haberlere sansür getirildi.

Konuyla ilgili yapılan haberlerin önemli bir bölümü  İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla engellendi.

soL'un içeriği engellenen haberleri şöyle:

HABER 1: Redhack, Berat Albayrak'ın maillerini hackledi

Redhack, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın e-mail hesabını hackleyerek, "solcu muhalifler serbest kalmazsa" Albayrak'ın tüm maillerini yayımlayacağını duyurdu.

Redhack açıklamasında Alp Altınörs ve Aslı Erdoğan'ın serbest bırakılması istenirken, maillerde çok sayıda önemli isimle yazışmaların bulunduğu söyleniyor.

Yayınlanan maillerden birinde AKP'nin milletvekillerini nasıl seçtiği görülüyor. Halil Danışmaz isimli biri, Berat Albayrak'a milletvekili aday adayı olan isimlere ilişkin "olumlu" ya da "olumsuz" tanımlamaları yolluyor.

Cuma İçten adlı eski AKP'li vekilin parayla diploma aldığı, anketçilere 'para yedirdiği' ve yeniden aday yapılmaması gerektiği mailde yer alan aktarımlardan biri. Bir diğer aktarımda ise bir aday hakkında 'sülalesi CHP'li' denilerek olumsuz görüş belirtiliyor. İsmail Baydan ismi ise 'namazında niyazında' bir isim denilerek onaylanıyor.

HABER 2: Redhack yayınladı: AKP'nin gizli toplansına katılan Ruşen Çakır 'Kürtleri böl-yönet' demiş

RedHack tarafından hacklenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın mailleri paylaşılmaya devam ediyor. 

Sabah gazetesinden Yahya Bostan tarafından Serhat Albayrak’a ondan da Berat Albayrak’a iletilen mailde, AKP'nin 2O11 yılında yaptığı gizli bir toplantıya Ruşen Çakır ve Etyen Mahçupyan katılıyor.

İki isim de AKP'ye Kürt sorunu konusunda tavsiyelerde bulunurken mailde şu ifadeler yer alıyor:

Adalet Bakanı Ergin, Ruşen Çakır’dan “Öcalan’ın ev hapsine alındığı, Öcalan’ın İmralı’da tutulmaya devam ettiği ve Öcalansız senaryoların” ayrı ayrı değerlendirmesini istedi.

Etyen Mahçupyan, sunumunda Erdoğan’ın “tek millet” vurgusunun hatalı olduğunu dile getirdi, MGK bildirisinde bunun yayınlanmasını eleştirdi. Ruşen Çakır ise hükümetin demokratik açılım konusunda gündem belirleyemediğini, gündemin BDP/DTK tarafından belirlendiğini söyledi. Bu konuda İçişleri bakanı Atalay, “yaptıklarımızı görmezden gelmeyin” diyerek Çakır’a karşı çıktı. Çakır, PKK sorununun Kürt sorunundan ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Kürtler arasında şehirden şehre değişen farklılıklar olduğunu belirterek bu farklılıkların iyi analiz edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu, “politika üretirken bu farklılıklar dikkate alınmalı (böl-yönet)” dedi. Dün gece yapılan toplantının benzerleri önümüzdeki dönemde de farklı isimlerle yapılacak.

HABER 3: Redhack mailleri yayınladı: Nuray Mert, Erdoğan hayranı olmuş...

Doğan Medya'nın nasıl bir habercilik yaptığını gözler önüne seren Redhack'in yayınladığı maillerde birçok dikkat çekici ayrıntı yer aldı.

Doğan Medya CEO'su ve Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın Berat Albayrak'a yolladığı "rapor" niteliğindeki maillerden birinde Nuray Mert'e ilişkin ilginç ifadeler yer alıyor.

İşte Yalçındağ'ın Berat Albayrak'a gönderdiği mailden bir bölüm:

"Ahmet Hakan, Nuray Mert, Arzu (eşi Arzuhan Yalçındağ’ı kastediyor) ve ben Bodrum’da 12/ağustos cuma akşamı sohbet. Nuray Mert Sayın CB mızın hayranı olmuş, ‘doğru konuşalım olmasaydı mahvolmuştuk’ der. Arzu sorar neden akademisyenler yurt dışında gazete ilanları vermiyorsunuz düşüncelerinizi anlatsanız çok hoş olur. Nuray cevaben çok doğru olur ben bir yoklayayım etrafı der.”

HABER 4: Redhack'ten şike paylaşımı: Berat Albayrak Fenerbahçe şike yaptı diye ilan verdirmiş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın maillerini ele geçiren Redhack, geçtiğimiz yıllarda yabancı gazetelere verilen "şike ilanları"nın, Albayrak tarafından verildiğini iddia etti.

Redhack'in paylaşımında, İngiltere ve İsviçre gazetelerinde çıkan ilanlar gösterilirken, Fenerbahçe'yi ve TFF'yi suçlayan ilanların Berat Albayrak tarafından verildiği belirtiliyor.

Verilen ilanlarda UEFA'nın şike sebebiyle Fenerbahçe'yi cezalandırıldığı söylenirken, TFF'nin Fenerbahçe'ye yaptırım uygulamadığı öne sürülüyor.

Söz konusu ilanlar verildiği zamanda da ilgi çekmiş, ancak ilanları kimin verdiği tespit edilememişti.