Polis KHK mağdurlarının aşure etkinliğine saldırdı: Aşureleri döküp kovalara el koydu

Ankara Yüksel Caddesi'nde direnişlerini sürdüren KHK mağdurlarını aşure etkinliğine polis saldırdı. Aşureleri yerlere döken polisler, altı kişiyi gözaltına alırken aşure kovalarına da el koydu.

KHK'yle ihraç edilmelerinin ardından Ankara'daki Yüksel Caddesi'nde direnişe başlayan eylemcilerin aşure etkinliğine polis saldırdı. Aşureleri yere döken polisin müdahalesinde dört eylemci, çekim yapan iki kişi gözaltına alınırken, aşure kovalarına da el konuldu. 

PİRHA'nın haberine göre Yüksel Meclisi'nin pazar günü Tekmazar Parkı'nda düzenlediği aşure etkinliğine polis saldırdı. Polisin, Gülnaz Bozkurt ve Acun Karadağ'ı gözaltına aldı ve etkinliğin Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi’nde yapılmasını istedi.

Eş zamanlı olarak Tuzluçayır Feyzullah Çınar Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe de polis saldırısı oldu. Burada da Nazan Bozkurt ve Mehmet Dersulu ile çekim yapan Umutcan Aybak ve Mustafa Elmapınar telefonlarına el konularak gözaltına alındı. Polis bu sırada aşureleri yere döktü ve kovalara da el koydu. 

Gözaltına alınan eylemcilerden Acun Karadağ, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tekmezar Parkı'nda yaptığımız aşure etkinliğine saldıran Ankara polisi, eş zamanlı Feyzullah Çınar Park'ında yapılan aşure dağıtımına saldırdı. Arkadaşlarımızla birlikte, 2 kova aşureyi de tekrar söylüyorum aşureyi gözaltına aldı. Nimeti yerlere saçtı. Emeği çiğnedi" dedi.