Patronların Binali Yıldırım sevinci: Öve öve bitiremediler!

İzmir'de patronlar peş peşe yayınladıkları mesajlarla Binali Yıldırım'ın faziletlerini saymakla bitiremediler. Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Ege Genç İşadamları Derneği, Ege İş Kadınları Derneği ilk günden Binali Yıldırım'a övgüler yağdırdılar.

soL-İzmir

İzmir'de patronlar peş peşe yayınladıkları mesajlarla Binali Yıldırım'ın faziletlerini saymakla bitiremediler. Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Ege İş Kadınları Derneği ilk günden Binali Yıldırım'a övgüler yağdırdılar. 

Aynı zamanda İzmir milletvekili olan Binali YIldırım'ın AKP Genel Başkanlığı'na atanması ve hükümeti kurma göreviyle görevlendirilmesi, İzmirli patronları ve sermaye sınıfını sevindirdi. Haftanın ilk günü birbiri ardına mesajlar yayımlayan İzmirli patronlar, Binali Yıldırım'a methiyeler düzdüler. 

İzmir sermayesinin Binali Yıldırım övgülerinden bazıları şöyle: 

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş: Binali Yıldırım, soyadı gibi hızla sorunları çözer... Biz iki kez kendisine İzmir Şehrine Katkı Ödülü vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İzmir kendisini seçmediğinde dahi İzmir’den hiç kopmadı. Kentimizin en küçük sorunu ile dahi yakından ilgilendi. Bu karar moralimizi yükseltti. Çünkü Binali Yıldırım, uzlaşmacı, çözüm odaklı bir siyasetçi. İş aleminin, ekonominin, kentimizin, ülkemizin sorunlarını soyadı gibi yıldırım hızıyla çözer. Şimdi bizim önümüzde yeni bir sayfa açılıyor.

EGİAD (Ege Genç İşadamları Derneği) Başkanı Seda Kaya: İzmir için yaptığı projeler kendisinin kentimiz katında en önemli referanslarındandır. Gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda gerekse İzmir Milletvekili adaylığı ile kentimize verdiği önemi göstermiştir. Her fırsatta İzmir için yeni projeler üreten, çalışkanlığı ve icraatları ile tanıdığımız Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı kentimiz ve ülkemiz için hayırlı olacaktır. 

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Türkiye zor günlerden geçerken iktidar partisi en iyi seçimi yapmış ve Sayın Binali Yıldırım’ı yeni başbakan Adayı olarak kamuoyuna açıklamıştır. Bu karar büyük bir siyasi iradenin tecellisidir. Sayın Yıldırım’ın temayül yoklamasında aldığı yüksek oy da bunun kanıtıdır. Çünkü iş dünyası olarak biliyoruz ki bu topraklarda ancak güçlü bir siyasi duruş sergiler ve herkesten çok çalışırsak varlığımızı büyütebiliriz. Bu yolda, ülke yönetiminde uyumun çok kilit bir rolü ve önemi var. İktidar partisi bu kararıyla uyumlu yönetim ve hızlı icraat yolunda çok kritik öneme haiz önemli bir adım atmıştır. İş dünyası olarak bize düşen görev Sayın Binali Yıldırım’ın icraatlarına katkı vermek olacaktır.

EGİKAD (Ege İş Kadınları Derneği) Başkanı Betül Elmasoğlu: İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın başbakan olarak hükümeti kuracak olması bizi mutlu etti. Kendisi İzmir için elini taşın altına koyan, sürekli proje üreten ve sonuçlandıran bir isim. Başbakanlığı döneminde de İzmir’i unutacağını sanmıyorum. İzmir’in bu şansı iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.