Özel öğrenci yurdunda kahvaltı-yemek vurgunu: Sözleşmede var, gerçekte yok!

İzmir Bornova'da yıllardır faaliyet gösteren özel bir kız öğrenci yurdunda eğitim öğretim yılı başında velilere imzalatılan sözleşmelerde günlük kahvaltı ve yemek vaat ediliyor. Oysa yurtta bugüne dek bir gün bile kahvaltı ve yemek verilmediği ortaya çıktı.

soL-İzmir

İzmir Bornova'da, Ege Üniversitesi yerleşkesine yakın bir mesafede bulunan özel Kilit Residence Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nda eğitim öğretim yılı başında velilere imzalatılan sözleşmelerde günlük kahvaltı ve yemek vaat edildiği ancak yurtta bugüne dek bir gün bile kahvaltı ve yemek verilmediği ortaya çıktı.  

Eğitim öğretim yılı başında velilere imzalatılan sözleşmelerde, "Taraflar arasında akdedilmiş bu sözleşme gereğince barınma, yemek ve kahvaltı ücretlerini kapsayan yurt ücretinin toplamı..." ifadesi yer alıyor. Veliler de, kahvaltı ve akşam yemeği vaat edilen sözleşmeleri imzalıyor. 

Sözleşmenin "Genel Hususlar" bölümündeki yedinci maddesinde, "Yemekler ve miktarları bir öğrenciye gerekli olan besin maddelerini, kaloriyi ve vitaminleri sağlayacak nitelikte olacak, yemek listelerinin düzenlenmesinde mevsimler ve öğrencilerin gelişim özellikleri dikkate alınacaktır" ifadesi bulunuyor. 

Sözleşmenin bir başka sayfasında da "Yemek hizmeti verilmesi zorunludur" ibaresi yer alıyor ve "Ücrete dahil hizmetler" kısmında hafta içi kahvaltı ve akşam yemeği seçenekleri işaretli görünüyor. 

ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ: DIŞARIDA YİYORUZ

Oysa söz konusu yurtta 2018-2019 eğitim öğretim yılının başından bu yana bir tek gün bile kahvaltı ve akşam yemeği verilmediği ortaya çıktı. Sözleşmeyi gören öğrenciler, kendilerine kahvaltı ve akşam yemeği hizmeti verilmediğini belirterek, "Meğer velilerimize kahvaltı ve yemek hizmetinin var olduğu sözleşmeleri imzalatmışlar ama gerçekte böyle bir şey yok. Kahvaltımız da, yemeğimize dışarıda yemek zorundayız" dediler.