Otogarlarda bilet kalmadı

Yılbaşı yoğunluğuyla otobüs biletleri tükendi, 4 bin 500 ilave sefer konacak.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, yılbaşı tatili dolayısıyla otogarların yoğunlaştığını söyledi. 

Vatandaşların uzun mesafede uçağı, kayak turizmi içinse özel araçlarını tercih ettiklerini dile getiren Yıldırım, diğer insanların da otobüs yolculuğunu tercih ettiğini, dolayısıyla otobüs biletlerinin tükendiğini kaydetti. Artan yoğunluk sebebiyle TOF olarak tedbirlerin alındığını belirten Yıldırım, 9 Aralık Salı ve 4 Ocak Pazartesi günleri için 4 bin 500 ilave sefer konulacağını söyledi. 

8500 OTOBÜS ÇALIŞACAK
Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğine, normal günlerde 22 bin olan otobüs seferi sayısının yılbaşı, bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığına dikkati çeken Yıldırım, yılbaşı dolayısıyla günlük 800 bin, toplamda ise yaklaşık 8 milyon yolcuya hizmet vereceklerini ifade etti. Mustafa Yıldırım, bilet fiyatlarına zamlı tarife uygulanacağı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Yıldırım, “Firmaların yüzde 30’a varan oranlarda indirim yapma imkanı var ancak tatil sezonlarında uygulamıyorlar. Bu nedenle bilet fiyatlarına zam yapılmış gibi algılanıyor” dedi.