Ortaokulda cihat propagandası!

Ümraniye'de İTO Ortaokulunda bazı sınıflarda yazı tahtasına yazılanlar, "IŞİD sempatizanlarının nasıl yetiştiği" sorusuna yanıt verir nitelikte... Sınıflardaki yazı tahtalarına ölümü ve "şehitliği" öven ayet ve hadislerin yazıldığı okulda, "Zafer İslamın" köşesi de açılmıştı!

Haber Merkezi

İstanbul Ümraniye'de faaliyet gösteren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ortaokulunda bazı sınıfların yazı tahtalarına yazılan, ölümü ve "şehitliği" öven cihat ayetleri ve hadisleri ayetleri dikkat çekti.

ÖLÜMÜ ÖVEN SÖZLER

Yazı tahtasına Bakara suresinin 154. ayeti olan "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz sezemezsiniz" yazıldı. 

Hemen altına da, peygamberin sözü olduğu iddia edilen, "Sizden biriniz karınca ısırmasından ne kadar acı duyarsa, şehit olan kimse de ölümden ancak o kadar acı duyar" hadisi yazıldı. 

ORTAOKUL TAHTASINDA ŞEHİTLİK ÖVGÜSÜ

Bir başka sınıfın yazı tahtasındaysa Nisa suresinden bir ayet olan, "O halde dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar, Allah yolunda çarpışsınlar. Kim Allah yolunda çarpışır, sonra öldürülür veya üstün gelirse ona büyük bir ecir (mükâfat) vereceğiz" yazıldı. 

Aynı yazı tahtasına Hacc suresinden, "Allah yolunda hicret edip sonra öldürülen veya ölenlere gelince, Allah onları muhakkak güzel bir rızıkla rızıklandıracaktır. Şüphesiz Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır" yazıldı. 

En alta da peygamberin hadisi olduğu söylenen, "Muhammet'in nefsi kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, isterdim ki Allah yolunda cihat edip öldürüleyim, sonra yine cihat edip öldürüleyim, sonra yine cihat edip öldürüleyim" yazıldı. 

OKULDA "ZAFER İSLAMIN" KÖŞESİ DE VAR

Aynı okulda, "Zafer islamın" köşesi bulunduğu da haberlere konu olmuştu.