Okullarda dağıtılan kitap: Sağcılar Allah topluluğu, solcular şeytan topluluğu!

Kocaeli'nde AKP'li büyükşehir belediyesi ile il milli eğitim müdürlüğü 'kitap okuma kampanyası' adı altında okullara Sezai Karakoç'un 'Diriliş Nesli'nin Amentüsü' adlı kitabını dağıttılar. Kitapta 'Sağcılar Allah topluluğu, solcular şeytan topluluğu' ifadeleri yer alıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "kitap okuma alışkanlığı kazandırmak" için başlatılan projede, "Sağcılar Allah topluluğu, solcular şeytan topluluğu" ifadelerinin yer aldığı kitabın dağıtılmasına tepkiler sürüyor.

Evrensel'den Damla Uludağ'ın haberine göre “Diriliş Nesli’nin Amentüsü” adlı kitap Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile okullarda dağıtılmıştı.

Eğitim sendikaları, tüm özel ve resmi lise ve ortaokul öğrencilerini kapsayan projeye, ayrımcılığa ve çatışmaya neden olacağı kaygısıyla karşı çıkıyor.

EĞİTİM SEN: ÖTEKİLEŞTİRMEK DEĞİL BİRLEŞTİRMEK HEDEFLENMELİ

Eğitim Sen Gebze şubesi yürütme kurulundan yapılan açıklamada şöyle denildi:  

Bahse konu olan bu kitabın içeriğinde Talim ve Terbiye Kurulu’na göre birçok sakıncalı alan bulunmakta… Sezai Karakoç’un bu proje kapsamında beş kitabının okutulacağının bilgisini aldık. Bu kitaplarla belirli insanlara rant sağlanırken aynı zamanda çocuklarımızın gelecekleri de karartılıyor. Bu içeriklerin bulunduğu kitaplar çocuklarda ciddi tahribatlara neden olabilir. Son dönemlerde gerçekleştirilen bu protokollerde bilimsel hiçbir çalışma ürünü bulunmuyor. Tamamına yakını belli bir ideolojik politik kat üzerinden ilerliyor ve okullardaki eğitimciler bu süreçlerin bir parçası olamıyor. Biz Eğitim Sen olarak üreten, birleştiren bir eğitim sistemi istiyoruz. Bu ve bunun gibi bütün dayatmalara sonuna kadar karşı duracağız. Yetkilileri çocuklarımızın geleceğini karartmak isteyenlere karşı da göreve çağırıyoruz.

EĞİTİM İŞ: KİTAP TOPLATILSIN, GEREKLİ SORUŞTURMA YAPILSIN

Eğitim İş Gebze şubesi yönetimi de ilçe milli eğitim müdürlüğüne kitapların toplatılması için dilekçe verdi.

Eğitim İş şube başkanı Bülent Metin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Diriliş Neslinin Amentüsü adlı eserin 13. sayfasında yer alan 'Kur’an’da sağcılar Allah topluluğu, solcular şeytan topluluğu olarak vasıflandırılmıştır' ifadeleri ile laik eğitim sistemine aykırı ve dini duyguları çarpıtan bunun üzerinden gençlerimizin ayrışmasına ve çatışmasına yol açabilecek, halkı kin ve düşmanlığa  tahrik ve aşağılama  ifadeleri içerdiği açıkça görülmektedir. Kitapların tüm il genelinde toplatılarak sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını istiyoruz.” 

KİTAPTA NELER VAR?

"Diriliş Nesli’nin Amentüsü" adlı kitabın 60. baskısının 13. sayfasında şu ifadeler yer alıyor: 

İşte bu anlamda sağcıyım. Batılı anlamda sağcılık, solculuktur benim gözümde. Ya da solculuktan farksızdır. Kapitalizm, benim gözümde solun bir yüzü, komünizm öbür yüzüdür. İnsan olan derim tükürsün ikisinin de suratına... Solcular, gerek başkalarını sömürmeleriyle, gerek insanların muhtaç oldukları gerçek barışı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak yıkmakla toplumların çürümesine, insanların red ve isyanın pençesine düşmelerine sebep olurlar. Kin ve öç tohumunu ekerler. Silahları propagandadır. Ne kadınlara, ne yaşlılara, ne yoksullara, ne öksüzlere acırlar. Gözlerine kan bürümüştür.