Öğrenciler yandaş yönetime karşı bildiri yayınladı, okulu polis bastı!

Yandaş ve gerici okul yöneticilerine isyan eden, "karanlığa sırtımızı dönüyoruz" diyen liselilerin birbiri ardına yayınladıkları bildirilere, Samsun Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrencinin de destek vermesi üzerine, okula terörle mücadele şubesi polisleri geldi.

soL-Samsun

Yandaş ve gerici okul yöneticilerine isyan eden, "karanlığa sırtımızı dönüyoruz" diyen liselilerin birbiri ardına yayınladıkları bildirilere, Samsun Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrencinin de destek vermesi üzerine, okula terörle mücadele şubesi polisleri geldi. 

Ülkenin dört bir yanındaki köklü liselerin  mezuniyet törenlerine damgasını vuran bildirilere, önceki gün Samsun Anadolu Lisesi'nden de destek geldi. Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri, hafta sonu yaptıkları açıklamada, "Proje Okul" kapsamında okullarına yeni atanan müdürün "okulu karanlığa çekmeye çalışan faaliyetlerinden dolayı öfkeliyiz" demişlerdi.

POLİS SAMSUN ANADOLU LİSESİ'NDE

Bu sabah saatlerinde polislerin Samsun Anadolu Lisesi'ne geldiği öğrenildi. Bildiri yayınlayan öğrencilere destek vermek için okulda bir açıklama yapmak isteyen mezunların, idare tarafından okul dışına çıkarıldığı, arından da okula polisin geldiği söyleniyor.

Samsun'un köklü liselerinden Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri, yayınladıkları bildiride okuldaki gerici uygulamaları sıralıyor ve buna sessiz kalmayacaklarını açıklıyorlardı. Eleştirilen konular arasında okulda IŞİD ile işbirliği halinde olan İHH'ye konferans verdirilmesi, TÜBİTAK fuarında AKP milletvekillerinin mektubunun alkışlatılması, öğretmenlerin Eğitim Bir-Sen'e geçmeye zorlanması, kız ve erkek öğrencileri ayırmaya dönük müdahaleler yer alıyordu. 

YEREL YANDAŞ MEDYA ÖĞRENCİLERİ HEDEF GÖSTERDİ

Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinin bildirisi üzerine harekete geçen yerel yandaş medya, yayınladığı haberlerle öğrencileri hedef gösterdi. Provokatif hve yandaş haberleriyle bilinen akasyam.com sitesinde "Karne Töreninde Eylem Yapacaklar" başlığıyla yayınlanan asparagas haberde, "Bu bildiriyi hazırlayarak öğrencilerin eline tutuşturan ve öğrencileri kullanan öğretmenlerin bir an önce tespitinin yapılarak kanuni müeyyidelerin uygulanması gerekiyor. Yoksa bu grubun cuma günkü karne törenini protesto ve boykot yapacağı duyumları almış durumdayız. Gerek bu bildiriyi hazırlayanlara, gerekse bu bildirinin bu bildirinin yayınlanmasında perde arkasında ki güç odaklarına TCK'nin 257'nci maddesini hatırlatmak gerekiyor" deniyordu.

EĞİTİM-İŞ BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

Okulda öğretmen olan Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara'nın, soL'a verdiği bilgiye göre Samsun Anadolu Lisesi mezunu bir grubun okul bahçesinde öğrencilere destek açıklaması yapmak istemesi üzerine idare buna izin vermedi. Grubun okuldan çıkarılması sonrası, okul önüne terörle mücadele şubesi polisleri geldiler, fakat bildiriyi yayınlara öğrencilere yönelik sivil polislerin okul içerisinde girmelerine idarenin izin verip vermediği bilinmiyor.

Rüstem Kara, bildiriyi sosyal medyada yayınlayan öğrencileri idarenin disipline vereceği söyledi.