'ODTÜ, IŞİD'cilere boyun eğmez!'

ODTÜ'de süren gerici provokasyonlara karşı bir açıklama yapan Komünist Gençlik, "ODTÜ, AKP beslemesi IŞİD’ci çetelere teslim olmayacak" derken 3 Mart Perşembe günü için eylem çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

ODTÜ'de IŞİD provokasyonlarına yanıt Komünist Gençlik'ten geldi. ODTÜ'de bir süredir devam eden IŞİD provokasyonlarına dair bir açıklama yapan Komünist Gençlik, 3 Mart'ta eylem çağrısı yaptı.

Komünist Gençlik tarafından yapılan açıklama şöyle:

ODTÜ IŞİD’cilere Boyun Eğmez

Yıllardır adım adım dinselleştirilen Türkiye, boylu boyunca bir cihatçı yuvasına dönüştürülmek istenmektedir. Ülkenin dört bir yanında patlayan bombalar, çekinmeden açılan IŞİD bayrakları ve cihatçı çetelerin sonu gelmez tehditleri gündelik yaşamın bir parçası haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Dahası, gerici karanlık ve AKP beslemesi dinci çeteler ülkenin ilerici birikimini hedef almaktadır. Üniversitelerde örgütlenmekte, cihat çağrısı yapmakta ve üniversiteli gençleri IŞİD adına cinayet işlemeye davet etmektedir.

ODTÜ’de bir süredir tanık olduklarımız, provokasyon olmanın çok ötesindedir. Gücünü AKP iktidarından alan, siyasi iktidar tarafından korunan IŞİD üyeleri, mescit provokasyonuyla gündeme gelmiş, ODTÜ’yü cihatçı bir örgütlemenin hedefi olarak belirlemiş ve şu ana dek 3 ODTÜ öğrencisini IŞİD katliamlarına ortak olmak amacıyla Rakka’ya göndermiştir.

Bu sonuç gerici AKP iktidarının ODTÜ’ye ve üniversitelere karşı yürüttüğü çok yönlü savaşın bir parçası olarak değerlendirilmiştir.

Bugün ODTÜ’de yaşananlar bir sonuçtur:

Freninden boşalmış bir gerici iktidarın komşu halkları katlederek giriştiği ‘büyük güç olma’ çabasının; toplumsal hayatın her bir parçasında yürütülen dinselleşme operasyonunun sonucudur…

Diğer yandan onlarca yıldır bu topraklarda verilen aydınlanma mücadelesinin de kolay kolay silinip atılamayacak bir sonucu var:

Ülkemizde gericiliğin biçtiği kalıplara sığmayacağını göstermiş güçlü bir ilerici birikim var. Dinselleşme saldırısını durdurabilecek aydınlık bir üniversite geleneği ve AKP’ye boyun eğmeyen ODTÜ var…

Gençliği sosyalizm mücadelesine örgütlemeye soyunmuş, IŞİD’ci çeteleri üniversitelerden kovacak komünistler var!

ODTÜ, AKP beslemesi IŞİD’ci çetelere teslim olmayacak!

ODTÜ’yü IŞİD’den, memleketi AKP karanlığından kurtarmak için iş başına…

3 Mart Perşembe 12:30
Hazırlık E Binası Önü                       

Komünist Gençlik