Nuh Köklü sonsuzluğa uğurlandı

Geçtiğimiz günlerde kartopu oynarken esnaf saldırısı sonucu bıçaklanarak katledilen basın emekçisi Nuh Köklü bugün Ankara Sincan’daki köyünde sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze merasimine Köklü’nün ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) çağrısıyla gazeteciler ile çok sayıda insan katıldı.

Haber Merkezi

Öğlen namazı öncesi Köklü’nün Sincan’da yaşayan ailesinin evi önünde toplanan kitle, cenazenin gelmesiyle Yurtçu köyüne geçti. Köyde Köklü için kılınacak cenaze namazı öncesinde TGS ve ÇGD adına ortak bir açıklama yapıldı. Açıklama sırasında ve cenaze merasimi boyunca Köklü’nün katledilmesini protesto eden dövizler ve gazetecilik kimliğini sahiplenen kurşun kalemler kitle tarafından taşındı. Açıklamada, Köklü’nün katilinin esnaf olarak gösterildiği ama aslında siyasi iktidarın kendisinin olduğu vurgulanarak “Özgecan’ın, Yılmaz Koçyılmaz’ın katilleri gibi aramızdadır” denildi. Ayrıca bütün gazetecilerin ve halkın yan yana, omuz omuza olması gerektiği ifade edildi.

Açıklamanın ardından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Köklü’nün tabutunun üstüne kartopları ve kurşun kalem bıraktı. Cenaze namazının kılınmasıyla Köklü’nün defnedilmesi için mezarlığa geçildi.

Cenaze merasimi sonrası Köklü’nün dostları saygı duruşunda bulunarak mezara kalem, yakılmış sigara ve kartopu bırakarak mezarlıktan ayrıldı.