'Neden İzmir'de patlama olmuyor?' paylaşımı hakkında suç duyurusu

İzmir Barosu, Beşiktaş'taki saldırı sonrası "Neden İzmir’de patlama olmuyor", "Yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı" şeklinde paylaşımlarda bulunan E.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu.

DHA

İzmir Barosu, 10 Aralık’ta İstanbul’daki patlama sonrası sosyal medya üzerinden 'Neden İzmir’de patlama olmuyor', 'Yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı' şeklinde paylaşımlarda bulunan E.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İzmir’e ve İzmirlilere yapılan bu hakareti içimize sindirmemiz mümkün değildir. Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşununun atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır!' diyerek onurlandırdığı güzel İzmir’in halkı, vatanın her karış toprağında yaşanan acıları yüreğinde hissetmektedir. Anadolu’da patlayan her bomba, katledilen her insanımız için ayrımsız acı duyan bir kentin insanlarına yönelik ayrımcılık kokan bu paylaşım bizi derinden yaralamıştır ve Avukatlık Kanunu’nun barolara yüklediği, 'hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak' hükmü gereğince İzmirliler adına şikayetçi olma gerekliliğimiz doğmuştur" dedi.