Nâzım Haftası: Umut İnsanda, Umut Bizde!

Türkiye Komünist Gençliği ve Solcu Liseliler 13-19 Ocak haftasını Nâzım Haftası ilan etmişti. TKG ve Solcu Liseliler'in çağrısıyla Nâzım yurdun dört bir yanında lise ve üniversitelerde anılıyor.

soL - Haber Merkezi

Geçen hafta yayımladıkları ortak açıklama ile 13-19 Ocak haftasını Nâzım Haftası ilan eden Türkiye Komünist Gençliği (TKG) ve Solcu Liseliler’in etkinlikleri başladı.

TKG ve Solcu Liseliler, 13 Ocak’tan itibaren hafta boyunca ülkenin dört bir yanında, okullarında Nâzım Hikmet panoları hazırlayacak. Öğrenciler Nâzım şiirleri okuyacak, Nâzım’ın kitaplarını elden ele dolaştıracak, Nâzım dostları ile bir araya gelecek ve komünist şairin mücadelesini konuşacaklar.

Hafta sonunda ise Türkiye’nin birçok yerinde, Nâzım dostu sanatçı ve aydınların da katılımıyla "2020’yi Kazanmak İçin Nazım Olunmalı! Umut İnsanda, Umut Bizde" buluşmaları gerçekleşecek.

Etkinlik takvimini sizlerle paylaşıyoruz:

İŞTE NÂZIM HAFTASI’NDAN İLK GÖRÜNTÜLER

ANTALYA

DİYARBAKIR

İSTANBUL

GAZİANTEP

MERSİN 

VAN 

SAMSUN

13-19 Ocak Nazım haftası kapsamında Samsun'da Solcu Liseliler Samsun TKP bürosunda bir etkinlik düzenlediler. Nazım dostlarıyla bir araya gelen liseliler, Nazım'ın hayat hikayesine dair bir sunumla komünist şairin yurtseverliği, devrimciliği, enternasyonalizmini konuştular. Halk sanatçısı Ercan Aydın'ın parçalarıyla eşlik ettiği etkinliğe liseliler şiirleriyle katıldılar. Hep bir ağızdan Nazım'ın şiirinden bestelenen 'Güzel günler göreceğiz çocuklar' şarkısının söylendiği etkinliğin sonunda TKP bürosunda Solcu Liselilerin odası düzenlenerek kullanıma sokuldu.