Müyesser Yıldız: Ankara'da büyük ve çok tehlikeli bir kaynama yaşanıyor

Güvercinlik'teki Kara Havacılık'ta çalışma koşullarına ve düşük zamlara tepki gösterdiği belirtilen astsubaylar, kışlada yemek yememe eylemine başladı ve yemekhanedeki cihazların kablolarını kesti. İddialara göre bu adımların ardından uçuş yasağı kararı alındı.

Güvercinlik'teki Kara Havacılık Komutanlığı'nda astsubayların eyleme başladığı ileri sürüldü. Odatv'den Müyesser Yıldız'ın haberine göre "Ankara'da büyük ve çok tehlikeli bir kaynama yaşanıyor. Kaynamanın üssü de 15 Temmuz darbesinde Skorsky, Cobra helikopterleriyle Ankara'yı kana bulayan Güvercinlik'teki Kara Havacılık" oldu.

Yıldız'ın haberinde şu ifadeler yer aldı:

Astsubaylar yemek yememe eylemi yapıyor... Yemekhanedeki cihazların kablosu kesiliyor... Eylemci askerler, komutanlarının emrini dinlemiyor... Ve nihayet öyle bir karar alınıyor ki!..  

...

Genel olarak astsubayların maaş ve çalışma şartlarından rahatsız olduğu, tüm sözlere rağmen bu durumun düzeltilmediği bir gerçek. 

...

Darbeden sonra maaşlar ve uçuş tazminatlarında artış yapılmış, ama uçuşlarda görevli teknisyen astsubaylarınki yine pilotlarınkinden aşağıda kalmış. 

İddialara göre, bunun üzerine 15 Temmuz darbesinin merkezlerinden olan Güvercinlik'teki Kara Havacılık Komutanlığı ve buraya bağlı olan Malatya'daki 2. Kara Havacılık Alayı'nda görevli astsubaylar yemekhaneye gitmemeye başlamış. 

Ön inceleme yapılmış, olay araştırılıp, soruşturulmuş. Ankara'dakiler herhangi bir gerekçe belirtmezken, Malatya'dakiler lojmanların yakın olduğunu, evlerinde yemek yemeyi tercih ettiğini söylemiş. 

Komutanların, “Yapmayın. Yanlış yapıyorsunuz. Bu bir isyan sayılır” uyarısına rağmen, yemek yememe eylemi devam etmiş. 

Birkaç gün önce de Kara Havacılık Komutanlığı yemekhanesinde yemekleri sıcak tutmak için kullanılan “Benmari” denilen cihazların kablosunun “profesyonelce” kesildiği görülmüş. 

Ve kıyamet kopmuş. Komutanlardan biri, “Kabloları kesen ne yapmaz” diyerek, bütün uçuşları yasaklamış. 

Dahası; konunun derhal sivil adli makamlara intikal ettirilmesinin şart olduğu görüşüne karşılık, inceleme heyeti oluşturup, olayı TSK içinde halletmeye, bu arada uçuşları da yeniden başlatmaya çalışan komutanlar varmış...