Metro Turizm'in AKP yandaşı patronu 'evet' diyenleri bedava taşıyacak!

Yolculara yönelik cinsel istismar, şiddet ve ölümlü trafik kazalarıyla adı anılan Metro Turizm referandumda "evet" diyenleri bedava taşıyacağını duyurdu.

Ölümlü trafik kazalarının ardından yolculara şiddet ve cinsel taciz skandallarıyla gündeme gelen Metro Turizm, referandumda "evet" diyenleri bedava taşıyacak. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve kasten adam öldürmek suçlarından defalarca yargılanan ancak kurduğu ilişkiler sayesinde her defasında beraat eden Metro Turizm'in patronu Galip Öztürk Twitter'dan yaptığı açıklamada, referandumda "evet" diyenlerin ücret alınmadan taşınacağını duyurdu.

Öztürk, Twitter'da şunları yazdı: 

GALİP ÖZTÜRK: MÜLTECİLERİ SINIRA TAŞIRIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye vermeyi taahhüt ettiği 3 milyar avroluk ödemenin gelmediğini söylemiş ve "Kusura bakmayın alnımızda enayi yazmıyor. Edirne'den insanları otobüslere bindirdik geri çevirdik. Bu bir olur, iki olur. Kapıları açarız hadi hayırlı yolculuklar deriz" diye konuşmuştu.

Sırtını AKP'ye dayadıktan sonra hızla yükselişe geçen Galip Öztürk, bu çıklamanın ardından Twitter hesabından "Reis emretsin binlerce otobüsümle mültecileri Sınıra taşımaya Metro ve otobüs sektörü olarak hazırız" yazmıştı.

GALİP ÖZTÜRK KİMDİR?

İstanbul Beyoğlu'da 16 yıl önce Kuvvet Köseoğlu'un öldürülmesine azmettirdiği iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Metro Holding’in patronu Galip Öztürk hakkında mahkemeden infazın durdurulması kararı ve yeniden yargılanma kararı verilmişti. Galip Öztürk, yargılama başlayınca Türkiye'den kaçmış ve Gürcistan'a yerleşmişti. Öztürk, firari olarak bulunduğu Gürcistan'da kumarhane satın almıştı.