Meteorolojiden şiddetli lodos ve kar uyarısı

Meteoroloji Marmara bölgesinde şiddetli rüzgarın gece de devam edeceği ve yarın sabaha kadar süreceği uyarısında bulundu. Meteorolojiden Ankara ve Eskişehir için de kar uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, akşam saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde rüzgarın hızını artırarak kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği uyarısında bulundu.

İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Eskişehir, Ankara ve Çankırı'da rüzgarın hızını artırarak kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, rüzgarın hızının saatte 80 km'yi bulmasının beklendiği, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği de vurgulandı.

ANKARA VE ESKİŞEHİR'E KAR UYARISI

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü (MGM), bugün akşam saatlerinden itibaren, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde başlayacak kar yağışının, gece yarısından sonra ve sabahın ilk saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeybatısında Ankara ve Eskişehir’de de etkili olacağını belirtti.

Yağışın, 2 ile 5 cm arası, örtüsü oluşturacağının tahmin edildiğini belirten MGM, vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

VAN BAŞKALE'DE YOLLAR KAPANDI

Van'ın Başkale ilçesinde kar yağışı nedeniyle onlarca mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı yer yer 30 santimetreyi geçti. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kardan kapanan mahalle yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise ilçede hava sıcaklığının 4 ile 5 derece düştüğünü ve yağışın yarın da devam edeceğini belirttiler.