Meteoroloji'den günlük hava tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; yurt geneli parçalı ve çok bulutlu olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, iç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Sinop, Kahramanmaraş, Osmaniye, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Osmaniye çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının; Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteorolojik olaylara dair vatandaşlara önemli uyarılarda da bulundu:

ÇIĞ TEHLİKESİ
“Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

“Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Genellikle parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Bilecik çevrelerinin hafif kar yağışlı, Sakarya çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın hafif kar yağışlı, Osmaniye çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinin kar yağışlı, Sinop çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Erzurum'un güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (3)

İSTANBUL: Parçalı bulutlu. (8)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu.(10)

ADANA: Parçalı, yer yer çok bulutlu. (15)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (15)

SAMSUN: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı.(6)

ERZURUM: Çok bulutlu ve güneyinde kuvvetli olmak üzere il geneli kar yağışlı. (-3)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu.(5)