Mercedes'li Diyanet İşleri Başkanı'ndan kandil mesajı: Gösterişe tevbe edelim

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda "“Kimi zaman samimiyeti, edebi ve erdemi unutan, riya ve gösterişi tercih eden hâlimize tevbe edelim” dedi.

Cumhurbaşkanı tarafından vergisiz fiyatı 320- 330 bin lira olduğu iddia edilen Mercedes marka araba hediye edilen, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berat Kandili dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Göremez tarafından yayınlanan mesajda gösterişin erdemi ve edebi unutturduğu vurgulanırken, "tevbe" edilmesi gerektiği belirtildi.

Görmez tarafından yapılan açıklama, akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğuz Haksever'e sorduğu " 320 - 330 bin liralık bir araba sizce lüks mü?" sorusunu getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı tarafından yapılan açıklamanın ilgili kısmı şu şekilde:

"Bu bağışlanma mevsiminde bize düşen tefekkürdür, niyazdır, tevbedir. Bizler bu Berat Kandilinde silkelenme ve yenilenme ümidiyle hep birlikte tevbe edelim. Kimi zaman samimiyeti, edebi ve erdemi unutan, riya ve gösterişi tercih eden hâlimize tevbe edelim. En yakınlarımızdan bile sevgi ve merhameti esirgediğimiz; eşimizi ve çocuklarımızı ihmal ettiğimiz; akrabalarımızı, yetimleri, kimsesizleri, mültecileri unuttuğumuz günler için tevbe edelim. Rabbimizin bize emanet ettiği dünya evini harap ettiğimiz; huzur ve adaleti sağlayamadığımız; kan ve gözyaşını durduramadığımız için tevbe edelim. Kendimiz için istediğimizi din kardeşlerimizden kıskandığımız; İslam coğrafyasında ikilik ve kavgayı sona erdiremediğimiz; kıvranan toprakların acısını dindiremediğimiz için tevbe edelim.