Melih Gökçek'ten Cemaat'e büyük kıyak, hem de 15 Temmuz'da...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Temmuz'da Cemaatçi Ömer Akgül'ün ağabeyi Mehmet Akgül'e 100 milyonluk kıyak yaptığı ileri sürüldü.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Temmuz günü, "FETÖ" üyeliğinden aranan Ömer Akgül'ün ağabeyi Mehmet Akgül ve CHP Ankara eski Milletvekili ve ATO eski Başkanı Sinan Aygün'ün ortak olduğu Alan Taahhüt İnşaat  A.Ş'ye 100 milyon liralık kıyak yaptığı iddia edildi.

İstanbul Haber Ajansı'nın haberine göre, "FETÖ yöneticisi" olarak aranan firari sanık Ömer Akgül'ün ağabeyi Mehmet Akgül ve Sinan Aygün'ün ortak olduğu Ankara Sögütözü Eskişehir yolu kavşağı üzerinde bulunan 12 bin 82 metrekare yüzölçümlü arazinin inşaat izni 1.50 emsal olmasına rağmen, 15 Temmuz darbe günü Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile 2.10'a yükseltilerek 100 milyon liralık rant sağladığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun, 24 Kasım 2016 tarihli itiraz dilekçesinde yer alan Söğütözü-Eskişehir Yolu kavşağındaki parselle ilgili olarak, "Ankara Büyükşehir Belesiye Meclisi'nin 15 Temmuz 2016 gün ve 1402 sayılı kararıyla FETÖ üyesi olduğu tespit edilen şahısların mülkiyetinde bulunan araziye imar değişikliği yapılarak rant sağlandığı" iddia edildi.

ATO eski Başkanı Sinan Aygün, aynı tarihlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na verdiği ikinci dilekçede, 'FETÖ'cü ortağını şirketten çıkardığını ifade ederek aynı araziye imar değişikliğinin 2.50'ye çıkarılmasını istediği ve İmar ve Bayındırılık Komisyonu'nun bu dilekçeyi kabul ettiği kaydedildi.