Masada kalma ısrarı bataklığa sürüklüyor

Türkiye, Suriye savaşında 'kaybeden taraf' olmaktan 'kazanan taraf' olmaya doğru terfi etmeye çalışırken iki ateş arasında kaldı. Türkiye'nin Suriye'de saldırganlığını sürdürmesi durumunda savaş döngüsünden çıkma imkanını tümüyle kaybetme ihtimali çok yüksek.

soL HD

Türkiye uzun süredir komşusu Suriye'deki savaşa saldırgan taraf olarak müdahil durumda. Değişen ittifaklar, sonradan ortaya çıkan pazarlıklar, savaş sahasındaki sıcak çatışmaların sonucu ortaya çıkan yeni dengeler... Tüm bu zorlu tabloda, başından beri sadece Suriye savaşının dışında kalarak batağa batmamak mümkün olabilirdi.

Bugün Türkiye savaşın yenilen tarafı değilmiş gibi, yenenlerin masasında yer tutmaya çalışıyor. Ama doğal olarak bu mümkün olamıyor. Cihatçı örgütleri destekleyip, sonra onların Suriye'de yok edilmesine ortak olmak, bu çetelere koruma sağlamaya çalışırken yeni müttefiklerinin samimiyet testinden kalmak, eski müttefikinin "düşmanınla" ittifak yapmasını engelleyememek...

Bu düğümü, daha fazla savaş batağına batarak çözmeye çalışmak, ancak Erdoğan'a mahkum bir Türkiye'nin tercih edebileceği bir politika olabilirdi ve bugün durum bu.

soL HD son gelişmeleri derledi...