Marmara için yağış uyarısı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, hatta sıcaklıklar Türkiye genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Ancak Marmara bölgesinde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin doğusu ile zamanla kuzeybatısının parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul çevreleri; gece saatlerinde Marmara bölge geneli ile Kütahya'nın kuzey çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın iç kesimleri, yarın sabah saatlerinde Bursa, Yalova ve Balıkesir'in kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

DİKKAT! KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR
Yağışların; bu gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın iç kesimleri, yarın sabah saatlerinde Bursa, Yalova ve Balıkesir'in kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU ŞÖYLE
İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu.(25)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu.(32)

ADANA: Az bulutlu ve açık.(32)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(28)

ESKİŞEHİR: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu.(28)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu.(18)

TRABZON: Parçalı ve az bulutlu.(16)

ERZURUM: Parçalı bulutlu.(16)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(25)