Liseliler ayakta: Gerici iktidara, yandaş idareye karşı bildiri yağıyor...

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin AKP iktidarının faşizan ve gerici uygulamalarına ve yandaş okul yönetimine karşı açtıkları isyan bayrağı dalga dalga tüm yurda dağıldı. Birbiri ardına bildiriler yayımlayan liseliler, "kindar" ve "dindar" nesil değil, "direnen ve "boyun eğmeyen" nesil olacaklarını ilan etmeye devam ediyor.

Haber Merkezi

AKP hükümetinin baskıcı rejimine karşı liselilerin başlattığı direniş büyüyor. İstanbul Erkek Lisesi’nin başlattığı protestolara, Türkiye’nin en köklü liseleri destek veriyor. 

AKP iktidarının faşizan ve gerici uygulamaları ile yandaş okul yönetimlerine karşı açtıkları isyan bayrağı dalga dalga tüm yurda dağıldı. Birbiri ardına bildiriler yayımlayan liseliler, "kindar" ve "dindar" nesil değil, "direnen ve "boyun eğmeyen" nesil olacaklarını ilan etmeye devam ediyor.  

ERDOĞAN RAHATSIZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, liselilerin tepkisinden ve bildirilerinden son derece rahatsız. Bu rahatsızlığını da, geçtiğimiz günlerde MÜSİAD'ın iftar yemeğindeki konuşmasında dile getirdi. Liselilerin muhalif çıkışlarını "üst akıl"la açıklamaya çalışan Erdoğan, liselilerin "bir takım güçler" tarafından kışkırtıldığını iddia etti. 

LİSELERDEN BİLDİRİ YAĞIYOR

Liseliler ise bilimsel eğitimi, laikliği ve aydınlanmayı savunan bildiriler kaleme almaya devam ediyor. 

Her gün her kentten, çeşitli okullardan yazılan bildiriler haber merkezlerine ulaşırken, liseliler "karanlığa boyun eğmeyeceklerini" ısrarla dile getiriyorlar. 

#DİRENEĞİTİM'DEN LİSELİLERE DESTEK

#DirenEğitim Eğitim Sorunlarını İzleme ve Destek Grubu, peş peşe bildiri yayımlayan liselere destek niteliğinde bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Liseliler sırtlarını karanlığa, yüzlerini aydınlığa dönüyorlar" denildi.

soL YAZARI AYDEMİR GÜLER'DEN "GENÇLİĞE SAYGI" YAZISI

soL Yazarı ve Komünist Parti MK Üyesi Aydemir Güler de, 11 Haziran 2016 günkü köşesini liselilerin bildirilerine ayırdı. "Gençliğe saygı veya mektup veya çağrı" başlıklı yazısında Güler, Liselilerin çok heyecanlı, -ve iyi ki- çok düşünceli bir yola çıktığı kesindir. Bu yol uzun sürecek. Çünkü gündemlerinde bir tane sınav yolsuzluğu, tek bir gelecek hırsızlığı yok. Karanlığın huruç harekatına karşı parlayıp sönemezsiniz" dedi.