‘Kraliyet bebeği’ne yeni isim aranıyor

Japonya’da bulunan bir doğal yaşam parkında dünyaya gelen makak yavrusuna “Kraliyet bebeği” Charlotte adının konulması tepki çekti. Bebek makaka şimdi yeni isim aranıyor.

Dış Haberler

Japonya’nın Takasaki Dağı’nda bulun bir doğal yaşam parkında dünyaya gelen makak yavrusu Charlotte’a yeni isim aranıyor. Makak yavrusuna, Prens William ve Kate Middleton’un “Kraliyet bebeği”yle aynı ismi veren park yönetimi, minik makağa ismini verirken ziyaretçilere danıştıklarını ve Charlotte adında böyle karar kıldıklarını açıkladı. Toplam 853 kişiye danıştıklarını ve en yüksek tercihin Charlotte olduğunu ifade eden park yöneticileri, Charlotte adının Kraliyet bebeğinin doğumundan sonra birden üst sıralara tırmandığını kaydetti.

Ancak Japonya’da yayımlanan Kyodo News gazetesi park yöneticilerinin, makak bebeğine “Kraliyet bebeğiyle” aynı adı verdiklerinden beri telefon ve e-posta mesajlarıyla tepki aldığını, bu nedenle ismi değiştirebileceklerini yazdı. İngiltere’nin Japonya Büyükelçisi ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.