Komünist Parti'den Küba Büyükelçiliğine taziye ziyareti

Komünist Parti, Küba Ankara Büyükelçiliğini ziyaret ederek yitirdiğimiz Fidel için taziye mesajları sundu, dayanışma duygularını iletti.

soL-Ankara

Komünist Parti’den bir heyet bugün sabah Ankara’da Küba Büyükelçiliğini ziyaret ederek elçi Gonzales Casals’a taziye mesajını iletti. Komünist Parti Merkez Komite üyesi Erhan Nalçacı da Fidel Castro için açılan deftere parti adına bir mesaj yazdı.

Kardeş Küba Halkı’na seslenilen mesajda, Komünist Parti’nin Fidel’in kaybından dolayı Küba halkının duyduğu derin acıyı paylaştığı ifade edildi. Mesajda ayrıca “Fidel’in işçi sınıfı ve dünya halklarının sömürgeciliğe, emperyalizme ve insanın insanı sömürmesine karşı bir çok zafer kazandığı, geçen yüzyılın büyük bir devrimci lideri olduğu" vurgulandı.

Ayrıca "onun liderliğinde Küba Komünist Partisi ve halkının Sovyetler Birliği’nin çözülmesinden sonra nasıl küçük ve yalnız bir ülkenin ABD emperyalizminin bütün kirli saldırılarını püskürtebildiği ve sosyalizmi inşa etmeye devam edebildiği" hatırlatıldı.

Mesaj, "Küba halkının Fidel’den sonra da sosyalizmi koruyacağına ve insanlık için bir kutup yıldızı olmaya devam edeceği" ile ilgili güvenden bahsederek sonlandı.

Yarın Havana’da Devrim Meydanında Fidel için milyonların katılacağı bir törenin, 4 Aralık'ta ise Santiago de Cuba’da defin töreninin düzenleneceği duyuruldu.