Komünist LGBT'ler: Ayrımcılığı Sıfırlamak İçin Onur Yürüyüşü’ne!

Komünist LGBT'ler Pazar günü gerçekleştirilecek olan Onur Yürüyüşü için yaptığı çağrıda "Tüm emekçilerin ve ezilenlerin biricik kurtuluş umudu olan sosyalizm, LGBT’ler üzerindeki baskı ve yasakları, bunlara kaynaklık eden kapitalizmle birlikte tarihin çöplüğüne gönderecek." ifadelerini kullandı.

28 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Onur Yürüyüşü için Komünist LGBT'ler, tüm LGBT’leri ve ayrımcılık karşıtlarını Sosyalizm Kortejine çağırdı. Yaptıkları açıklamada Pazar günü16:30'da Taksim Mis Sokak'ta buluşacaklarını söyleyen Komünist LGBT'ler, sömürü düzeninin değişmesi için tüm ezilenlerin kurtuluşunun sosyalizmde olduğu vurgusunu yaptı.

Komünist LGBT'ler tarafından yapılan çağrı şu şekilde:

Ayrımcılığı Sıfırlamak İçin Onur Yürüyüşü’ne!

Saltanatlarını emekçilerin örgütsüz ve parçalanmış olması sayesinde sürdüren para babalarının, iktidarlarını sağlama almak için kullandığı araçlardan biri de cinsel ayrımcılık. LGBT’lere (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) yönelik düşmanlık hem emekçileri bölüyor, hem de toplumun gericileştirilmesi operasyonunda kullanılıyor.

LGBT’ler ise yıllardır süren sistematik saldırılar karşısında örgütlenmeyi sürdürüyor, kamusal alanlarda görünür olma mücadelesi veriyor, toplumun diğer ezilen ve sömürülen kesimleriyle dayanışmayı büyütüyorlar. LGBT’ler örgütlendikçe, görünür oldukça, iktidar topluma muhafazakârlık pompalamaya, gerici basın bizleri hedef göstermeye devam ediyor.

LGBT’ler AKP’nin kurmaya çalıştığı ve bugünlerde ufak düzeltmelerle tamir edilmeye çalışılan gerici rejime sığmıyor!

Bu gerici rejime boyun eğmediklerini sadece LGBT’ler değil, katmerli bir sömürüye mahkûm edilen emekçiler, gelecekleri çalınan gençler, kazanımları birer birer ellerinden alınan kadınlar da gösteriyor. İktidarı boyunca piyasacı ve gerici politikalarla toplumun boğazını sıkan AKP, Haziran Direnişi’yle birlikte yolun sonuna geldi. Görkemli direniş aynı zamanda eşcinsellere yönelik kuşatmanın boşa düşürülmesini, LGBT hareketi ile diğer toplumsal dinamikler arasındaki etkileşimin perçinlenmesini sağladı.

Her yıl, tarihteki ilk büyük eşcinsel isyanı olan Stonewall Ayaklanması’nın yıldönümünde Taksim’de toplanan on binler, eşitlik ve özgürlük taleplerini giderek artan bir güçle haykırıyor. İlki bir avuç cesur insanın katılımıyla gerçekleşen Onur Yürüyüşü, tüm yasaklama ve engelleme girişimlerine rağmen her sene daha da kitleselleşiyor. Gericiliğe, faşizme, piyasacı politikalara yönelik tepkiler cinsel yönelim ayrımcılığına karşı büyüyen öfkeyle birleşiyor.

Komünist LGBT’ler olarak cinsel kimliklere yönelik baskının temelinde sömürü mekanizmasının yattığının, bu düzen değişmeden LGBT’lerin de kurtulamayacağının farkındayız. Tüm emekçilerin ve ezilenlerin biricik kurtuluş umudu olan sosyalizm, LGBT’ler üzerindeki baskı ve yasakları, bunlara kaynaklık eden kapitalizmle birlikte tarihin çöplüğüne gönderecek. Bu düzeni değiştirebilmek için ise önce mücadeleyi büyütmemiz, örgütlenmemiz gerekiyor.

Onur Yürüyüşü’nde eşitliğin ve özgürlüğün sesini yükseltmek, LGBT’lerin AKP’ye boyun eğmediklerini göstermek, gericiliği ve homofobiyi sıfırlamak için tüm LGBT’leri ve ayrımcılık karşıtlarını 28 Haziran Pazar günü saat 16.30'da Mis Sokak girişinde oluşturacağımız Sosyalizm Korteji’nde yer almaya çağırıyoruz.

Gericiliği, faşizmi, homofobiyi sıfırla!

Eşit yurttaşlık sosyalizmde!

Komünist LGBT’ler