Komünist Gençlik'ten İTÜ'deki IŞİD faaliyetine karşı mücadele çağrısı

Komünist Gençlik, İTÜ'de üniversite yönetimi tarafından korunan ve cihat propagandası yapan IŞİD'cilere karşı mücadele çağrısında bulundu. Üniversitelerin, bilimin ve aydınlanmanın yuvası olduğunu söyleyen Komünist Gençlik, IŞİD’in üniversitelerde yeri olmadığını bir kez daha vurguladı.

Haber Merkezi

Komünist Gençlik, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bir süredir IŞİD ile bağı açık olan cihatçı çetelerin çalışma yapmaları ve üniversitelerin IŞİD'in örgütlendikleri bir yer haline getirilmeye çalışılmasına karşı IŞİD'cilere meydan okudu.

"Ülkemizin ve üniversitelerin maruz kaldığı dinselleştirme operasyonu derhal durdurulmalıdır" diyen Komünist Gençlik, IŞİD’in Teknik Üniversite’de cihat çağrısı yapamayacağını, örgütlenemeyeceğini, militan devşiremeyeceğini tekrar ilan etti.

"İTÜ IŞİD'e boyun eğmez" başlıklı açıklama şöyle: 

Ülkemiz uzunca bir süredir dinselleşmenin giderek attırıldığı, gericiliğin ve cihatçı çetelerin cirit attığı, şehir merkezlerinde bombaların patladığı, din adına işlenen cinayetlerin ve sapkınlıkların arttığı bir yer haline getirildi.

Dinselleşmenin bir boyutunu Türkiye’nin ilerici ve aydınlanmacı birikimine yönelen ideolojik saldırı oluşturuyor. Başta üniversiteler olmak üzere kamusal alan dinin kurallarıyla ve din adına söz söyleyenlerin hurafeleriyle şekillendirilmeye çalışılıyor. Diğer anlamıyla Türkiye’nin ilerici birikiminin kamusal alandan tasfiye edilerek, gericiliğin ideolojik olarak daha fazla mevzi elde ettiği ve ideolojik iklimi belirlediği bir Türkiye yaratmaya çalışılıyor.

Dinselleşmenin bir boyutu ideolojik saldırıysa diğer boyutu da yaratılmaya çalışılan gerici ideolojik iklime uygun gerici çetelerin örgütlenebileceği bir siyasal zemin yaratılmasıdır. Ülkemizde yürütülen dinselleşme operasyonu, kendi gerici tabanını yaratmak ve harekete geçirebilmek adına önemli adımlar atıyor.

Kuşkusuz bu adımların önemli bir yerinde ise üniversiteler duruyor. Her gün sosyal medya üzerinden ODTÜ’lü üniversite öğrencilerinin cihat için İŞID saflarına katıldığını gösteren paylaşımların yapılmasına, IŞİD’le doğrudan ya da dolaylı bağı olan gerici çetelerin örgütlenme faaliyetlerine, etkinliklerine, cihat çağrılarına tanık oluyoruz.

ODTÜ’den sonra İTÜ de bir süredir IŞİD ile bağı açık olan cihatçı çetelerin çalışma yaptıkları, örgütlendikleri bir yer haline getirilmeye çalışılıyor. İttihadı İslam adlı IŞİD’ci çete hem sosyal medya hesaplarından hem de http://ittihadiislam.biz sitesi üzerinden yaptıkları yayınlarla İTÜ’de düzenli olarak toplantılar yaptıklarını duyurup, bu toplantılar ile cihada çağırıda bulundular.

Aynı iletişim kanalları incelendiğinde sitelerinde bulunan IŞİD bayraklarından, siteye girdikleri içeriğe kadar IŞİD’le bağı çok açık olan bu çete, üniversitemiz içerisinde yine İttihadı İslam imzası ile afişler asmakta, ilerici, aydınlanmacı öğrencileri taciz edip, provoke etmeye çabalamaktadır.

Tüm bunlar olurken İTÜ Rektörlüğü herhangi bir engelleme girişiminde dahi bulunmamaktadır.

Ülkemizin ve üniversitelerin maruz kaldığı dinselleştirme operasyonu derhal durdurulmalıdır.

Üniversiteler bilimin, ilerlemenin ve aydınlanmanın yuvalarıdır. Kardeş ülke halklarının kafasını kesen, kadınları pazarlarda zincirleyerek satan, kent merkezlerinde bombalar patlatan, kentleri ve insanlığın ortak kültürel miraslarını yağmalayan IŞİD’in üniversitelerde yeri yoktur.

ODTÜ de Teknik Üniversite de Türkiye toplumunun ve gençliğinin bilimle, aydınlanmayla en sıkı bağlar geliştirdiği yerlerin başında gelmektedirler.  IŞİD’e bağlı cihatçı çetelerin bu üniversiteleri özellikle hedef alması aynı zamanda bu bağları dinamitlemek istedikleri içindir.

Teknik Üniversite’nin kapıları IŞİD’e kapalıdır. IŞİD’in Teknik Üniversite’de cihat çağrısı yapamayacağını, örgütlenemeyeceğini, militan devşiremeyeceğini tekrar ilan ediyoruz.

İTÜ IŞİD’e boyun eğmez!