Komünist Gençlik üyeleri, İsmail Kahraman'a Amerikan bayrağı gönderdi

Komünist Gençlik, Che Guevara'ya "eşkıya" ve "katil" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a cevabı Amerikan bayrağı göndererek verdi.

Komünist Gençlik, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'nın devrimci Che Guevara'ya "eşkıya" ve "katil" demesinin ardından bugün bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye'nin devrimci gençlerinin İsmail Kahraman gibilerinin karanlık dünyalarına sığmayacağını söyleyen Komünist Gençlik üyeleri, tüm aydınlık ve yurtsever insanları yakalarında, göğüslerinde taşıdıkları Che Guevara ile birlikte 4 Eylül'de Kartal Meydanı'na davet etti.

"CHE İLE BİRLİKTE 4 EYLÜL'DE KARTAL'DAYIZ"

Basın açıklamasının ardından İsmail Kahraman'a Amerikan bayraklı tişört gönderen Komünist Gençliğin açıklamasının tam metni şöyle:

Laiklik ve cumhuriyet karşıtı, gerici açıklamalarından tanıdığımız TBMM Başkanı İsmail Kahraman, şimdi de gençlerin Latin Amerikalı devrimci Che Guevara'ya sempatisini kafaya takmış ve Che'nin bir katil olduğunu söylemiş. Diyor ki: “Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle.”

İsmail Kahraman bir konuda haklı; Che'nin kendisiyle hiçbir bağı olamaz. Che'nin, Türkiye'nin ve dünyanın aydınlık geleceğiyle bağı ise çok açıktır.

Che Guevara, Amerikan emperyalizminin dostu gericilerle yan yana gelmez, tam karşı saflarda yer alır. Kahraman'ın Che korkusu tam olarak burada başlıyor. Che Guevara, İsmail Kahraman'a kötü anılarını hatırlatıyor: Türkiye'de, Amerikan 6. Filosunu denize döken devrimci gençleri, aydınlık günlere duyulan özlemi ve bunun için verilen mücadeleyi hatırlıyor, bu özlemin bugün gençlerde yarattığı heyecanı düşündükçe korkuyor.

İsmail Kahraman haklıdır; Che Guevara bize de tam olarak bunları hatırlatıyor. Bu yüzden bizim safımız, tüm dünyada ve Türkiye'de, Che'nin izinden giderek memleketine sahip çıkanların yanıdır.

Che darbecilere, cuntaya, emperyalistlere karşı savaştı. Şimdi bu sözleri sarfeden şahsa layığı olduğu şeyi, bir Amerikan bayrağını yolluyoruz. Amerikancılar, emperyalizm yardakçıları Amerikan bayrağını yanlarında taşısınlar. Bizler ise darbecilere, cuntacılara, emperyalistlere karşı Che ile birlikte 4 Eylül’de olacağız.

Bu ülkenin gençliği İsmail Kahraman gibilerin karanlık dünyalarına sığmayacak. Boyun eğmeyenlerin 4 Eylül'de Kartal'da yapacağı mitingte biz de yerimizi alacağız. Tüm aydınlık ve yurtsever insanlarımızı göğüslerinde taşıdıkları Che Guevara ile 4 Eylül’de Kartal Meydanı’na davet ediyoruz.Yalnızca yakamızda, göğsümüzde değil, kafamızın içinde ve mücadelemizde "daha fazla Che" olacak.