Komünist Gençlik: Üniversiteyi emperyalizmin uşaklarına bırakmayız!

Bugün üniversitelerde asılan Fidel Castro afişlerine yönelik polis ve güvenlik saldırıları hakkında açıklama yapan Komünist Gençlik, "Üniversiteyi emperyalizmin uşaklarına bırakmayız" dedi.

Haber Merkezi

Bugün üniversitelerde efsanevi devrimci Fidel Castro anısına asılan afişlere polis ve özel güvenlik sert bir şekilde müdahale etmişti.

Komünist Gençlik tarafından yapılan açıklamada, saldırıların polisin üniversitelerde kimi kime karşı koruduğunun ortaya çıktığı belirtildi.

Gençlerin açıklamasında, "saldıranlar bunu ABD doları, ABD üsleri, emperyalist çıkarlar ve Türkiye'nin emperyalizme uşaklık etmesi adına yapmaktadır" denildi.

Komünist Gençlik açıklaması şöyle:

ÜNİVERSİTEYİ EMPERYALİZMİN UŞAKLARINA BIRAKMAYIZ!

Küba devriminin lideri, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin kahramanlarından Fidel Castro'nun ölümünün ardından üniversitelere astığımız uğurlama afişi, polislerin ve özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde afişi asan üyelerimize, emperyalizme uşaklık etmeyi kendine görev sayan kolluk güçleri saldırdılar. Bazı arkadaşlarımız yaralandı, bir arkadaşımız ise gözaltında.

Kolluk güçleri üniversitelerde kimi kime karşı koruyor, yeterince açık görülmüştür. Fidel'in ölümünün ardından "İnsanlık Seni Unutmayacak" yazılı afişleri asan öğrencilere saldıranlar, bunu ABD doları, ABD üsleri, emperyalist çıkarlar ve Türkiye'nin emperyalizme uşaklık etmesi adına yapmaktadır. 

Bu saldırılar, Dışişleri Bakanlığı'nın Fidel için gönderdiği taziyede büyük devrimciye düzülen övgülerin ne tür bir ikiyüzlülük olduğunu da gözler önüne seriyor. Bir kenara itilmek korkusuyla Batı'ya üstü kapalı mesajlar veren hükümet, Türkiyeli komünistlere "emperyalizmi size yedirmem" demektedir.

Onların işi bu! Bizim işimiz ise memleketimize sahip çıkmak. Hem yankiye karşı, hem yerli işbirlikçilerine, patronlara, sömürücülere karşı!

Saflar on yıllardır açık ve net karşımızda duruyor: Emperyalizm uşakları bir yana, Fidel'in yolundan gidenler diğer yana!