Kolin Otel'e Yırca protestosu

Çanakkale’de faaliyet gösteren 5 yıldızlı Kolin Otel önünde Yırca protestosu gerçekleşti.

Ellerindeki zeytin dalları ve başlarındaki madenci baretleriyle otel önüne gelen eylemciler, Kolin Grubu'nun Soma’da termik santral yapmak için 6 bin zeytin ağacını kesmesini protesto etti.

Eylemi gerçekleştiren Çanakkale Dayanışması ile Çanakkale Çevre Platformu, madenlerdeki  işçi ölümlerine ve termik santrallere karşı direneceklerine dikkat çekti. 

Kepez Belediyesi’ndeki Kolin Otel önünde toplanan eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Neslihan Ülkü Baş, "Soma'da, Ermenek'te, Yalvaç'ta, Torunlar'da ne oldu? Bugün 13 Kasım, Soma katliamının altıncı ayı. Soma'yı unutmuyoruz, unutturmuyoruz" dedi.

Baş açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Bu katliamda yaşamını yitirenlerin çoğu, 25- 30 yaşlarında gencecik insanlar. Yine çoğu, daha düne kadar geçimini topraktan sağlayan köylüler ve tarım işçileriydi. 13 Mayıs'tan bu yana Soma'da hiçbir şey değişmediği gibi daha da kötü gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Kolin A.Ş., Soma'nın Yırca Mahallesi'nde 6 bin ağacı katletti. Hem de üzerinde hasat edilmemiş zeytinleri ile birlikte. Bu arada kendi arazilerinde köylüler darp edildi, kelepçelendi, gaz kapsülleri ile yaralandı. İdari yargı aşamasındaki acele kamulaştırma için karar beklenirken, Kolin A.Ş. hoyratça zorbaca, faşistçe iş makineleriyle 6 bin zeytin ağacını katletti. Niçin? Zeytinlikten termik santral, çiftçiden madenci yapmak için."