Kırşehir'de yakılan Gül Kitabevi davasının ilk duruşması yarın

Kırşehir'de geçtiğimiz Eylül ayında Gül Kitabevi'nin gerici ve faşistler tarafından yakılmasının ardından 16 sanığa açılan davanın ilk duruşması yarın Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 6'sı tutuklu 16 sanık ilk kez hâkim karşısına çıkacak.

Haber Merkezi

8 Eylül günü Kırşehir'de HDP binasına saldırdıktan sonra Gül Kitabevi'ni de kundaklayan sanıklar, yarın ilk kez hâkim karşısına çıkacak. 

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davada, Gül Kitabevi'ni yakan sanıklardan 16'sı yargılanmaya başlanacak. 

Kırşehir’de 8 Eylül 2015 günü Gül Kitabevi’nin yakılmasıyla ilgili 6'sı tutuklu 16 sanık hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik, mala zarar verme, yasa dışı gösteri" suçlarından dava açılmıştı. Kitabevinin yakılmasında rol alan 3 saldırgan hakkında ayrıca "öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. 

 

Yarın 09.00'da başlayacak duruşmaya Gül Kitabevi'yle dayanışmak isteyen tüm yurttaşlar davet edildi. 

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi de, Gül Kİtabevi'nin yakılmasının ardında, kitabeviyle dayanışma çağrısında bulunarak, "O aydınlanma mevzisini eskisinden daha güçlü, daha sağlam hale getireceğiz. Gül Kitabevi insanlığın boyun eğmeyişinin simgesi olacak" denilmişti.