'Kırmızılı kadın'a gaz sıkan polisten 'fidan dikme' cezasına itiraz!

Gezi Parkı'nda "Kırmızılı Kadın" Ceyda Sungur'a biber gazı sıkarak hafif yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davada "600 fidan dikme cezası" alan polis Fatih Zengin, karara itiraz etti.

Gezi Parkı'nda “Kırmızılı Kadın” olarak tanınan Ceyda Sungur’a, biber gazı sıkarak hafif yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davada 20 ay hapis cezasına çarptırılıp, 600 orman fidanı dikme ile bakımını yapma yükümlülüğü getirilen polis memuru Fatih Zengin, karara itiraz etti.

Radikal'de yer alan habere göre, Zengin’in avukatı Funda Sadıkahmet Alp’in verdiği itiraz dilekçesinde,mahkeme tarafından sanık hakkında haksız ve hukuka aykırı bir şekilde suç üretildiği öne sürüldü ve toplumsal bir olay olan “Gezi Olayları”nın faturasının tek bir şahıs olan sanığa kesildiği iddia edildi.

Dilekçede, “Gezi Parkı olaylarının çıkış sebebinin ağaçlar olduğu da göz önünde bulundurulduğunda mahkemenin uyguladığı tedbirin, tedbir olmaktan çok gönderme niteliğinde olduğu ve salondaki duruşmayı takip eden kişilerce alkışlarla karşılanması çok manidardır” ifadesi yer aldı. Olaylar sırasında amirlerinden aldığı emirleri yerine getiren sanık hakkında kamuoyuna karşı sanki “Gezi Parkı”nda bulunan ağaçların bizzat kendisince kesilmeye çalışıldığı kanısı yaratıldığı iddia edilerek bu haksız ve hukuka aykırı karar ile sanığın Türk halkı önünde hedef tahtası konumuna getirildiği" öne sürüldü.

Avukat Alp, Gezi Parkı olaylarının simgesi haline gelenin müşteki Ceyda Sungur değil, "kırmızı elbise" olduğunu savundu.