Kılıçdaroğlu'na 'demokrasi' ödülü: Thatcher ve Gorbaçov'a da verilmişti

"Adalet Yürüyüşü" ile Ankara’dan İstanbul’a yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na IAPC tarafından yılın demokrasi ödülü verilecek... Aynı ödül daha önce Lech Walesa, Willy Brandt, Margaret Thatcher, Mikhail Gorbachev, Vaclav Havel, Bill Clinton gibi isimlere verilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1982 yılından beri verilen Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği - IAPC Demokrasi Ödülü’nü kazandı.

Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’da başlayan ve İstanbul Maltepe Meydanı’nda sona eren "Adalet Yürüyüşü"nü düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Demokrasi Ödülü verilmesine karar verildi.

IAPC Demokrasi Ödülü, her yıl dünyanın herhangi bir ülkesinde demokrasiyi teşvik eden, demokratik düşüncenin yayılmasına katkı sağlayan veya cesaretle demokratik değerlerin ve süreçlerin gelişimine katkıda bulunan kişi ya da kurumlara veriliyor.

Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği IAPC (International Association of Political Consultants), dünyanın her yanından üyeleri olan 50 yıllık bir dernek. Dernek üyeleri, gösterilen adaylar arasında oylama ile Demokrasi Ödülü’nü almaya layık görülen adaylar arasında seçim yapıyor ve kazanan isim, derneğin her yıl düzenlediği Dünya Konferansı’ndan hemen önce açıklanıyor. 2017 yılı IAPC Demokrasi Ödülü, 9-12 Kasım tarihleri arasında İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te yapılacak olan IAPC 50’nci Dünya Konferansı’nın ardından düzenlenecek olan törenle sahibine verilecek.

HAVEL'E DE VERİLMİŞTİ

Demokrasi Ödülü bugüne kadar arasında Lech Walesa, Willy Brandt, Margaret Thatcher, Mikhail Gorbachev, Vaclav Havel, Hans-Dietrich Genscher, Nelson Mandela, Jimmy Carter, İzak Rabin, Dr. Şirin Ebadi, Viktor Yushchenko, Bill Clinton ve Dr.Mir Hüseyin Mousavi gibi isimlere verildi.