Kılıçdaroğlu: Türkiye yönetilmiyor

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırılarını "üst akıla" havale etmeye çalışan hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Sen hükümetsin üst aklın tuzağını boz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

  • Şu soruyu sormak zorundayız. Bu memleket bu hale nasıl geldi. Bu soruyu sormazsak affedersiniz ama biz insan değiliz. En büyük endişem 2017'nin 2016'yı aratmasıdır. Böyle bir tabloyu Türkiye kaldıramaz.
  • Bu memleketi bu hale kimler getirdi? Kimler sorumlu bu işten? Bakkal mı manav mı, simitçi mi sorumlu bu işten. Hiç ortada sorumlu yok. Her türlü acının olduğu Türkiye'de ortada sorumlu yok. Dönüyor ülkeyi yöneten başbakan "benzer terör eylemleri olacak" diyor. Önleyeceğiz demiyor, olacak diyor. Türkiye'yi umutsuzluğa sürüklemek için bundan kötü bir dil kullanılamaz. 
  • Başbakan, bakanlar ve Cumhurbaşkanı da var doğru. Türkiye yönetilmiyor. Şu anda çöken bir devlet gerçeği ile karşı karşıyayız. Teröre teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Terörle mücadele tumturaklı laflarla olmaz. Birilerinin sırtınız sıvazlarsanız terörü bitiremezsiniz. CHP yaptığın hataları hatırlatıyor. Dünyanın dört bir tarafında militanlar Türkiye üzeründe Suriye'ye geçiyor. Ben söylemiyorum IŞİD komutanı diyor. Bunları gelirken bu ülkenin hükümeti kimdi? İstihbarat, hükümet neredeydi? Musul konsolosluğumuz basıldı. Bunu IŞİD yaptı demediler. Bir terör örgütüyle ideolojik akrabalık kurarsanız terörle mücadele edemezsiniz. Başka bir ülkenin içişlerine neden karşıyorsunuz. Silah göndermeyin demedik mi? O silahlar şimdi Türkiye'yi vuruyor.
  • Hayatı boyunca CHP'ye oy vermeyen vatandaşıma sesleniyorum. Terör örgütleriyle iş tutan devlet imajı var. IŞİD'i beslediniz. 70 ilden IŞİD'e militan gidiyorsa nasıl mücadele edeceksiniz. Suriye'de yaralandığı zaman tedavi edip gönderiyorsanız, bunu da söyleyen Sağlık Bakanı'ysa nasıl terörle mücadele edeceksiniz?
  • Devletin savcısı, rektörü, hakimi nasıl oldu da terör örgütlerine teslim edildi? Hepsi söz birliği ediyorlar. Bu işin sorumlusu CHP diyorlar. İnsan da biraz ahlak olur. Şimdi üst akıl diye bir şey buldular. Sen hükümet değil misin? Sen hükmetmiyorsun. Üst akıl bu tuzakları kuruyor. Hükümetsin bozacaksın. Eğer yapamıyorsa istifa edeceksin kardeşim istifa edeceksin. Ben beceremiyorum diyeceksin, terörü önleyemiyorum diyeceksin. IŞİD'e, PKK'ya Türkiye'yi teslim ettin. Bunu dersen sana saygı duyarım. Bunu demediğin sürece saygı duymayacağım sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir hükümetsin.
  • Şimdi laikliği ayrışma aracı olarak görmeye başladılar. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir. Şimdi bunun üzerinden toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar. Sevgili peygamberimizin hayatını okuyun. Yüreğindeki insan sevgisini dostluğu görün. Size dayatılan kitapları değil, sizi yönlendirmek için verilen kitapları değil hiçbir şey yapmıyorsanız açın kutsal kitabımızı okuyun.