KFC Türkiye el değiştirdi

ABD'li Yum Brands'in sahibi olduğu KFC Türkiye'nin 104 restoranıyla birlikte satışına ilişkin onay çıktı.

Rekabet Kurulu, bir dizi birleşme satın alma işlemini karara bağladı. Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Turkent Gıda ve Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ( KFC Türkiye) kontrolü Abraaj Private Equity Fund VI L.P'ye geçti.

BU BAŞVURULARA DA ONAY ÇIKTI 

Hürriyet'in haberine göre kurul, İlknak Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin belli oranda hissesinin ve tek kontrolünün Gümüşdoğa Su Ürünleri Üretim İhracat ve İthalat AŞ tarafından devralınması işlemlerini de onayladı. 

QNB Finansbank AŞ ile HSBC Bank AŞ arasında akdedilen Üye İşyeri Kullanım Programı Sözleşmesi'ne bireysel muafiyet tanınmasını kararlaştırdı. 

VESER KİMYA'NIN YENİ ORTAĞI...

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Veser Kimyevi Maddeler AŞ'nin belli oranda hissesinin Global Chemplast L.P. tarafından devralınması işlemine izin verildi. 

WME Entertaiment Parent LLC ile Perform Group Limited tarafından PIMGSA LLP unvanlı ortak girişim şirketi kurulması işlemine izin veren Kurul, Demir Sabancı tarafından nihai olarak kontrol edilen Sedes İç ve Dış Ticaret AŞ'nin hisselerinin belli oranının, Actera Grubu'nun işlemi gerçekleştirmek üzere kurduğu şirketler aracılığıyla devralınması suretiyle teşebbüs üzerinde ortak kontrol sağlanması işlemine izin verdi.

Vilsan Veteriner Ticaret ve Sanayi AŞ'nin hisselerinin Intervet Holding B.V. aracılığıyla Merck & Co. Inc. tarafından devralınması işlemine izin veren Kurul, Migros Ticaret AŞ tarafından Tesco Overseas Investments Limited kontrolündeki Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda San. AŞ hisselerinin yüzde 95,495’inin devralınması işlemine verilen koşullu izin kapsamında, elden çıkarılacak mağazalar arasında bulunan Keşan mağazası ve Erikli Keşan mağazasının kira sözleşmesinin devri yolu ile Altunlar Gıda İhtiyaç ve Tüketim Maddeleri San. ve Tic. AŞ’ye devredilmesi işleminin izne tabi olmadığını kararlaştırdı.