Kayıp askerin abisi: TSK'nın açıklaması kabul edilemez

İzmir-Buca Merkez Komutanlığı’nda zorunlu askerlik yaparken kaybolan ve 15 gündür haber alınamayan Kürt asker Osman Karadeniz’in ağabeyi Mehmet Ali Karadeniz, kardeşi hakkında "firari" açıklaması yapan Genelkurmay’ı yalanladı.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, İzmir Merkez Komutanlığı'nda zorunlu askerlik görevini yapan ve 10 günü aşkın bir süredir kendisinden haber alınamayan Kürt asker Osman Karadeniz'e ilişkin yaptığı açıklamada, 16 Haziran'da İzmir Merkez Komutanlığına gelen Piyade Er Osman Karadeniz'in kardeşi Mehmet Ali Karadeniz'den kardeşinin örgüt bağlantısının olduğu bilgisi alındığını iddia ederek, güvenlik kamerası görüntüsünde Karadeniz'in nizamiyeden çıkış görüntüsünün bulunması nedeniyle "firari" olarak nitelendirdi.

'BALUKEN YERİNİ BİLİYORDUR'
Açıklamayı DİHA'ya değerlendiren Karadeniz'in kardeşi Mehmet Ali Karadeniz ise, açıklamanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Osman'ın birliğine gittikten sonra Şirinyer Karakolu'na gittiğini belirten Karadeniz, burada HDP Milletvekili İdris Baluken'le telefon görüşmesi yaptığı sırada siyasi şubeden iki sivil polis geldiğini ve kendisine "Sen kiminle görüşüyorsun" diye sorduklarını söyledi. Baluken'le görüştüğünü söylemesi üzerine ise polislerin Karadeniz'e, "İdris Baluken'i nereden tanıdığımı sordular. Ben de aile dostumuz olduğunu söyledim. Bunun üzerine ise polisler bana 'Baluken aile dostunuzsa gidip ona sorsanıza neden burada arıyorsunuz o çok iyi biliyordur şimdi nerede olduğunu. Osman örgüttedir size daha çok yardımcı olur' dediler. Osman'ın parti çalışanı olduğunu da söylediler. Ayrıca bana 'Bir milletvekiliyle özellikle İdris Baluken'le telefonla konuşabilecek kadar samimiysen onun yerini çok iyi biliyordur' dediler" dedi.

‘GİT OSMAN'I ÖRGÜTTE ARA’
Daha sonra Merkez Komutanlığı’ndaki alay komutanıyla yaptığı görüşmeyi anlatan Karadeniz,  "Tabur komutanı Osman'ın belki örgütle bir bağlantısı olabileceğini söyledi. Bunu ben onlara söylemedim. Sivil giyimli bir kişiydi. Hatta Osman'ın çıkış belgesini de kendisinin imzaladığını söyledi. 'Git Osman'ı Kadifekale'de ara, git Osman'ı örgütte ara' dedi" ifadelerini kullandı. Açıklamayı kınadıklarını belirten Karadeniz, "Dehşet verici bir açıklamadır. Görüşme yaptığım oda da kameralar var eğer ses de kaydediyorsa o görüntüleri çıkarsınlar. Bu kabul edilemez bir durum bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.