'Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum' diyen dernek başkanı yargılanıyor

İzmir'deki "Mağdur Boşanmış Babalar Derneği" Başkanı Muhammet Özen, bir gazeteye verdiği röportajda, "Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum" dediği gerekçesiyle yargılanmaya başlandı.

DHA

İzmir'de kurulu olan Mağdur Boşanmış Babalar Derneği'nin Başkanı Muhammet Özen, bir gazeteye verdiği röportajda iddiaya göre, "Karılarını öldüren kahraman babaları alınlarından öpüyorum. Devlet erkek için iki seçenek sunuyor. Ya ömür boyu nafaka öde, ya da onu öldür diyor. Başka seçenek bırakmıyor" demişti.

Bunun üzerine şikayetçi Hasibe Kabadayı'nın avukatı Pelin Yayaylar ve İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık ifadesinde sözlerinin arkasında olduğunu belirten Muhammet Özen hakkında 'tahrik ve suçluyu övme' suçlarından 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan Muhammet Özen ile şikayetçi Hasibe Kabadayı katılmazken, avukatı Pelin Yayalar, Avukat Nuriye Kadan ve ayrıca 9 avukat hazır bulundu. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da duruşmaya geldi.

Hakim Liman Çalışkan, sanığın belirtilen adresinden taşındığının anlaşıldığını, yeni adresinin tespit edilmesi için yazı yazıldığını belirtti. Gelmeyen sanık ve müştekinin bir dahaki duruşmaya gelmeleri için müzekkere yazılmasına karar verip duruşmayı erteledi.