İztuzu’nda şirkete ‘bekle’ talimatı’

Yaklaşık bir haftadır yapılan eylemlerin ardından plajı devralacak şirkete resmi bir yazı gönderilerek herhangi bir faaliyette bulunmaması istendi.

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın İngiliz ortaklı özel şirket Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş. (DALÇEV)’e verilmesinde geri adım atıldı. Muğla Valiliği bünyesindeki Muğla'ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın yüzde 50 ortaklığıyla kurulan MUÇEV Tur. Tic. Ltd.Şti., DALÇEV'e gönderdiği yazıda, Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı kararlar doğrultusunda hassasiyet gösterilerek herhangi bir faaliyette bulunmamasını istedi.

MUÇEV Müdürü İbrahim Akoğlu imzasıyla DALÇEV'e 06.01.2015 tarihinde gönderilen resmi yazıda ise, "Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin şirketimizle yapılan 16.06.2014 tarihli Dalyanağzı günübirlik alan işletme protokolünün hükümlerinin uygulanmasının tedbiren durdurulmasına ait 25.12.2014 tarihli ve 2014/569 esas sayılı karar örneği ekte sunulmuştur. Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı kararlar doğrultusunda hassasiyet göstermeniz, herhangi bir faaliyette bulunmamanız ve hukuksal sürecin sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatlarının doğrultusunda hareket edileceği hususunu bilgilerinize rica ederim." denildi.