İzmir'de patlama

İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bir araçta patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 saldırgan öldürüldü, 1 saldırganın yakalanmasına çalışılıyor. Saldırıda 1 polis ve 1 adliye çalışanı hayatını kaybederken, 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haber Merkezi

İzmir Adliyesi C Kapısı yakınlarındaki hâkim ve savcı otoparkında bomba yüklü bir araç infılak ettirildi. Güvenlik önlemleri nedeniyle adliye binasının tahliyesine izin verilmiyor. Saldırının ardından İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, "Adliye binasının hemen girişinde bombalı bir aracın patlatıldığını görüyoruz. İlk belirlemeler de bombalı olduğuna yönelik. Giriş kâpısında hakim ve savcıların araçlarının yer aldığı otopark bulunuyor. Büyük bir hasar var, çevredeki çok sayıda araçta da hasar var. Çok sayıda ambulans gönderildi, yaralıların hastanelere kaldırıldığını görüyoruz" diye konuştu. 

Olayla ilgili konuşan görgü bir görgü tanığı da aracın patlamasının ardından bölgede çatışma yaşandığını söyledi.

DHA'da yer alan bilgiye göre iki saldırgan patlamanın ardından çıkan çatışmada öldürüldü. NTV'de yer alan bilgiye göre üçüncü saldırdan Karşıyaka yönüne doğru kaçtı.

Öldürülen saldırganın üzerinde ikinci bir bomba olması ihtimaline karşı bölgeye uzman ekipler çağırıldı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

BARO BAŞKANI: MESLEKTAŞLARIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

CNN Türk canlı yayınına bağlanan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "Çok üzgünüz, İzmir'de bu tür bir eylemin olmasından dolayı ve özellikle adliyenin seçilmiş olması... O kapıdan sadece hâkimler ve savcılar değil, vatandaşlarımız ve avukat meslektaşlarımızın da girmiş olduğu iki kapı var o yönde. Öğrendiğimiz kadarıyla bir araç orada patlatılıyor. Öyle anlaşılıyor ki oraya ilgili çekilirken içeride bir kargaşa yaratılıyor. Personelimizi güvenli bölgelere aldık. Meslektaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. Neden bu saldırılar İzmir'de olmuyor şeklindeki bir paylaşım vardı sosyal medyada suç duyurusunda bulunduk. Çıktılarımızı alıp dosyaya ekledik. Sosyal medyada İzmir itham ediliyordu. Henüz bize bir bilgi ulaşmadı" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise 1'i ağır olmak üzere 10 kişinin yaralandığını söyledi.