İzmir'de Aydınlanma Hareketi buluşması: Türkiye İslam devleti olmayacak

İzmir'de imam hatipleşmeye ve eğitimde gerici dönüşümlere karşı mücadeleyi sürdüren Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, Bornova Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi'nde "Türkiye İslam Devleti Olmayacak" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, İzmir'de Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Türkiye İslam Devleti Olmayacak" adlı bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Eğitimci İsmail Okçu, emekli bir öğretmen olarak eğitimde gericileşmeden örneklerin sergilendiği bir sunum gerçekleştirdi. Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Savaş Sarı ise, gericiliğin dünya emperyalist-kapitalist sisteminde tuttuğu yer ve Türkiye'deki beslenme kaynaklarını anlatarak, Aydınlanma Hareketi'nin önümüzdeki dönem atacağı adımları ve İzmir'de imam hatipleştirilmek istenen okullarda gerçekleştirilen mücadelelere ilişkin gelişmeleri vurguladı.  

Soru-yanıt ve katkılarla devam eden etkinlik, Savaş Sarı'nın katılımcılara yaptığı İzmir'deki gericilikle mücadele başlıklarında birlikte mücadele etme çağrısıyla son buldu.  

Katılımcılar, 1 Haziran Çarşamba günü Bostanlı Suat Taşer sahnesinde gerçekleştirilecek olan "Memleketim Nazım Hikmet" etkinliğine davet edildi.