İzmir'de 100 bin çam ağacı kesilecek!

Bir süredir artarak devam eden ağaç katliamlarına bir yenisi daha ekleniyor. İzmir'de 100 bin çam ağacının çimento fabrikasının hammade ihtiyacını karşılamak için kesileceği öne sürüldü.

İzmir’in Bornova ve Buca sınırlarındaki yaklaşık 100 bin çam ağacının, Çimentaş ve Batıçim çimento fabrikalarının hammadde gereksinimini karşılamak amacıyla kesileceği öne sürüldü. Cumhuriyet'ten Emre Döker'in haberine göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 24 Nisan 2014 tarihinde Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası’na, Bornova Işıkkent’te 84 dönümlük arazide ve yaşları 10-15 arasında değişen çam ağaçlarını kesmesi için ruhsat verdi. Işıkkent Gökdere Köyü’nün yanı başındaki bu alanın şirkete tesliminin 17 Temmuz’da yapıldığı ve kesimlerin başladığı öğrenildi. Aynı şekilde Batıçim’e de kesim için ruhsat verildiği öne sürüldü.

Bölgenin Buca sınırlarlarında kalan ağaçların da kesildiğini bildiren Buca Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi Başkanı Mustafa Sepetçi, yöreye giden dağ yolunun kapatılarak, bu şekilde orman katliamının gözlerden kaçırılmaya çalışıldığını savundu.