İzmir Onur Yürüyüşü'ne hazırlanıyor

İzmir, bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan İzmir Onur Yürüyüşü'ne hazırlanıyor. Ahura LGBTİ ile katılacak olan Gökkuşağının Kızılı oluşumu, yürüyüşte “Eşit yurttaşlık sosyalizmde” sloganını seslendirecek.

soL-İzmir

Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan İzmir Onur Yürüyüşü'nün hazırlıkları sürüyor. 14 Haziran Pazar günü 18.00'da Alsancak'ta gerçekleşecek yürüyüşe Gökkuşağının Kızılı da Ahura LGBTİ ile birlikte katılacak. İzmir Onur Yürüyüşü öncesinde soL'a açıklamalar yapan Gökkuşağının Kızılı ve Ahura LGBTİ hareketlerinin sözcüleri, yürüyüş sırasında “Eşit yurttaşlık sosyalizmde”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganlarının da aralarında bulunduğu bir dizi sloganı seslendireceklerini ifade etti.

‘HDP HEGEMONYASINA İTİRAZ ETTİK’

Ahura LGBTİ sözcüsü, bu yıl İzmir’de İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı’nın dışında kendilerinin de bir çağrı yaptıklarını belirterek, “Bizim ayrıca bir çağrıda bulunmamızın nedeni, LGBTİ hareketinin HDP’ye eklemlenmesine ve onun hegemonyasına girmesine itirazımızdan kaynaklandı. Bizim Ahura LGBTİ olarak herhangi bir siyasi partiyle organik bağımız yok. Hareketimizin üyelerinin her birinin siyasi düşünceleri ve eğilimleri var. Son zamanlarda LGBTİ hareketini sadece HDP temsil edermiş gibi bir algı yaratılmaya başlandı, buna itirazımızın bir sonucu olarak biz de bir çağrıda bulunduk” dedi. 

Ahura LGBTİ’nin çağrısında bazı siyasi partiler, oluşumlar, çevrelerden olumlu yanıt aldıklarını belirten sözcü, “Bizim kortejimize gelen her siyasi parti ya da oluşum kendi pankart ve döviziyle katılabilecek” diye konuştu.

‘EŞİT YURTTAŞLIK SOSYALİZMDE’

Gökkuşağının Kızılı sözcüsü Fatih Öztemel de, “Bizim zaten İzmir Onur Yürüyüşü’ne katılma kararımız vardı. Ahura LGBTİ’nin çağrısını değerlendirdik, kendileriyle bir araya geldik, toplantılar yaptık. ‘Eşit yurttaşlık sosyalizmde’, ‘Yaşasın devrim ve sosyalizm’, ‘Trans cinayetleri politiktir’ ve benzeri sloganları belirledik. Gökkuşağının Kızılı bayrak ve dövizleriyle 14 Haziran Cumartesi saat 18.00’da Leman Kültür’ün yakınlarında toplanacağız. Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden Gündoğdu Meydanı’na yürüyeceğiz. Biz meydanda durmayacağız, Ahura LGBTİ ile birlikte Bornova Sokağı’na devam edip orada bir basın açıklaması yapacağız” dedi.