İTÜ rektöründen samimiyetsiz fotoğraf

İTÜ rektörü Mehmet Karaca ‘’Müzik neden haramdır?’’ başlıklı bildirinin nasıl ve kimler tarafından dağıtıldığını araştırmak yerine müzik koleksiyonunun önünden bir fotoğraf paylaşmayı tercih etti.

Geçtiğimiz günlerde İTÜ’de dağıtılan ‘’Müzik neden haramdır?’’ başlıklı bildiriye karşı İTÜ öğrencilerinden tepki gelmişti. İTÜ konservatuvar öğrencileri '’İnadına sanat inadına özgürlük’' başlıklı bir bildiri yayınlayıp ‘’Şeytan bunun neresinde’’ adlı parçayı seslendirdikleri bir eylem gerçekleştirdi. 

İTÜ rektörü Mehmet Karaca ise bu akıldışı bildiriyi dağıtanlara yönelik hiç bir açıklama yapmayıp sosyal medyada müzik koleksiyonunun önünden bir fotoğraf paylaşmayı tercih etti. Okul içerisinde siyasi içerikli herhangi bir bildiriyi dağıttırmayan, Evrim Sempozyumu afişlerini ‘uygun bulmayan’, düşünen, tartışan herkese soruşturma açan rektörlük, bu bildirinin dağıtılmasında sorumlu olanların peşine düşmeyerek üniversitedeki dinci, gerici çeteleri bir kez daha kolladığını kanıtlamış oldu. Daha önceki yıllarda da İTÜ yönetimi, üniversitede örgütlenen ve terör örgütü Ahrar-uş Şam bağlantılı kulüplerin çalışma yapmasına izin verirken, bu duruma ses çıkaran öğrencilere özel güvenlik ve polisin saldırmasına göz yummuştu.