İstismarcıları koruyan yasa önerisine komünistlerden yanıt: İnsanlıktan çıkmışsınız

TBMM Boşanma Komisyonu'nun çocuk istismarcılarını koruyan yasa önerisine, Komünist Parti'den yanıt geldi: "Din, iman, aile, milli değerler diye saldırıyorsunuz ama, insanlıktan çıkmışsınız."

Mecliste, “Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi İçin” kurulan Araştırma Komisyonu'nun çocuk istismarı sonrası çocukları istismarcısıyla evlendirmeye kapı açan yasa önerisine, komünistlerden yanıt geldi.

Yasa önerisi, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca “sorunsuz” ve “başarılı” bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını, “Aile mahremiyetinin korunması” bahanesiyle, aile hukukuna ilişkin tüm davalarda duruşmaların gizli yapılmasını ve kadın hakları savunucularının etkisizleştirilmesini, kadınların nafaka hakkını evlilik süresi ile bağlantılandırmayı ve ilahiyat fakültesi mezunlarının da aile danışmanı olarak görevlendirilmesini dillendiriyor.

Komünist Parti'den (KP) yapılan açıklamada; "Din, iman, aile, milli değerler diye saldırıyorsunuz ama, insanlıktan çıkmışsınız" ifadeleri yer aldı.

"İnsanlığı sizden kurtarmak şart oldu" diyen KP'nin açıklaması şu şekilde;

"Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi için Meclis Araştırması Komisyonu raporunu tamamladı. Kamuoyunda içeriği nedeniyle büyük tepkiler alan rapor skandallarla dolu. Rapordaki önerilerden birisi, daha önce ceza yasasından çıkartılan 'tecavüzcüsüyle evlendirme' uygulamasını hem de 15 yaşındaki çocuklar için geri getirmek şeklinde. (Basından)

Komünistlerin yanıtıdır: Din, iman, aile, milli değerler diyerek saldırıyorsunuz ama insanlıktan çıkmışsınız

Vakıfların, cemaat evlerinin, el kadar çocukların teslim edildiği kuran kurslarının, yatılı illegal din okullarının kirli bir örümcek ağı gibi ülkeyi nasıl sardığını hepimiz biliyorduk.

Ensar Vakfı'nın çocukları teslim ettiği öğretmenin pisliğini örtme çabası da, bakanların vakfın pisliğini örtme çabaları da...

İzleyen günlerde üst üste gelen dehşet hikayeleri de, dinle imanla örtülmeye çalışılan ve yine bizzat dine yaslanan örgütlenmeler içinde yaşanan sapıklıklar da...

'Türk İslam Sentezi' tabelası altında toplanmış toplumsal gericiliğin, ikiyüzlü muhafazakarlığın olağan ürünleri. Bilinmeyen şeyler değildi.

14 yıllık liberal, Amerikancı, islamcı partinin iktidarı altında nasıl çağ atladıklarını, nasıl seviye yükselttiklerini de herkes çok iyi biliyor.

Fakat herkesin çok iyi bilmesi ve çok iyi anlaması gereken bir şey var: Durmazlar, durmayacaklar, durmuyorlar.

Mecliste Ocak ayında bir komisyon kurdular, 'aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurları' tespit etmek, 'boşanma olaylarını' araştırmak ve tabii ki “aile kurumunu” güçlendirmek için.

Komisyon raporu hazır, meclis başkanlığına sunulmuş. Muhafazakar ailenin kanayan yarası kadına dönük şiddet konusuna sadece bir sayfa ayırmış!

Koca dayağından korunmanın pek çok kadın için tek yolu karakola sığınmak. Komisyon, canı her istediğinde karakola gelip kocasını şikayet eden kadınlardan ailenin korunması gerektiğini düşünmüş. 'Barıştırma'ya öncelik verilmesi önerilirken, şiddetten kaçan kadının 'önce arabuluculuk mekanizmalarına' başvurması öngörülmüş. Şiddete uğradığı için sığındığı karakolda kocasıyla barıştırılıp evine yollanan ve ertesi gün ölüsü bulunan kadınlar bu ülkenin gerçeği değilmiş gibi!

Tüm bunların üstüne çağdışı bir ahlaksızlıkla tüy dikilmiş.

'Tecavüze uğrayan kadın eğer tecavüzcüsüyle evlenirse ve 5 yıl iyi geçinirlerse, tecavüzcü için denetimli salıverilme uygulansın.' Yani tecavüz ettiği çaresiz kadını nikahlayıp, 5 yıl boşanmadan yaşarsa tecavüzcü değil 'aile babası' olacak. Rapor bu değişikliği öngörmüş. Ve üstelik bunun 15 yaşında kız çocuklarına tecavüz edildiği durumlarda da uygulanmasını istemiş.

Sizin aile dediğiniz, kadınların ve çocukların gardiyanları ile birlikte içine tıkıldıkları bir zindan.

Sizin muhafazakar değerler dediğiniz, her türlü sapıklığın din sömürüsü ile harmanlandığı çağdışı bir yaşam felsefesi.

Ve siz sadece paraya ve güce iman ediyorsunuz.

İnsanlıktan çıktınız.

İnsanlığı sizden kurtarmak 'şart' oldu."