İstismar fetvacısı Nurettin Yıldız duruşmaya gelemedi...

Çocuk istismarı fetvasıyla büyük tepki çeken Nurettin Yıldız, konuyu haberleştiren soL hakkında 'iftira' ve 'hakaret' iddiasıyla dava açmıştı. Davanın bugün görülen duruşmasına ne Yıldız ne de avukatları gelebildi...

Haber Merkezi

"Kadınların Allah erkeklere 'dövün rahatlayın' diye müsaade etmesinden dolayı sabaha kadar şükretmeleri gerekiyor",  “Çalışan kadınlar fuhuş sürecine destek oluyor”, “Kadın spiker izlemek günahtır”, "Yatağa, yatar yatmaz gözünü kapatıp uyuyun yoksa battaniye ve yorgan cinsel dürtülerinizi rahatsız edebilir", "asansörde halvet" ve "6 yaşındaki çocuklar evlenebilir" diyen gerici Nurettin Yıldız, çocuk istismarı fetvasına tepki gösteren soL'a dava açmıştı.

soL Haber Yayın Yönetmeni Ali Ufuk Arikan'ın yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasına son dönemde tepkilerin odağındaki isim olan Nurettin Yıldız ve avukatları katılmadı.

soL avukatları Nurettin Yıldız'ın önümüzdeki duruşmaya getirilmesini talep ederken, sözlerini gelip mahkeme önünde bir kez daha açıklamasını talep etti. 

Avukatların talepleri sonrası mahkeme Yıldız'ın sonraki duruşmaya katılması yönünde bir karar alarak, davayı 26 Haziran 2018'e erteledi.