İşte Yeni Türkiye: 2014 yılının ilk 9 ayında 60 bin kadına şiddet haberi!

Interpress’in, 2014 yılının geride kalan dokuz ayını kapsayan "Kadına Şiddet" konulu araştırması, yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberlerinin 60 bini aştığını ortaya koydu.

Haber Merkezi

Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı inceleme, 2014 yılında kadınlara yönelik sözlü, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olmak üzere çeşitli şiddet uygulamalarının yazılı basında geniş yer aldığını ortaya çıkardı.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberlerin tek tek incelendiği Interpress araştırmasında, geride bıraktığımız yıl boyunca kadına yönelik şiddet haberlerinin toplamda 61.087’ye ulaştığı, geride kalan bu zaman zarfında en çok kadına yönelik cinayet haberlerinde yükseliş olduğu tespit edildi. Kadın cinayetleri üzerine yayınlanan 5.383 adet haber olduğu, 4.491 haber ile psikolojik şiddet, 4.204 adetle her üç kadından 1’e evde kocasının ya da sevgilisinin fiziksel şiddetine maruz kalıp darp edilirken bu olayların 4.204 habere yansıdığı belirlendi. Her yıl ortalama 20 binden fazla kadının cinsel saldırıya uğradığı Türkiye'de, cinsel taciz ve saldırı haberleri 2.544’e yükselirken, uygulanan ekonomik şiddetin ise toplam 2.042 haberle sayfalarda yer aldığı belirlendi.