İşte AKP'nin 'silahlı sivilleri'

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi AKP'nin emniyet envanterindeki silahları kendileriyle ilişkili "sivillere" dağıttığı iddiasına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı.

15 Temmuz gecesi Ankara'da kimi sivillerin silahlandırıldığı yönündeki iddiaları güçlendiren fotoğraflar ortaya çıktı. DİHA'da yer alan habere göre, 15 Temmuz gecesi, emniyetin envanterindeki bazı silahların AKP'ye yakın kimi kişilere dağıtıldığı yönünde daha önce üzerinde konuşulan iddiaları güçlendiren o geceye ait bazı fotoğraflar ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi özellikle İstanbul'da kimi grupların ellerinde silahlarla sokağa çıktığını gösteren daha önce yansıyan fotoğrafların yanı sıra Ankara'nın çeşitli yerlerinde çekilen fotoğraflarda da "Saray'ın paramiliter gücü" olarak anılan Osmanlı Ocakları'na mensup birçok kişinin ellerinde uzun namlulu silahlarla poz verdiği görülüyor.

Fotoğraflarda yer alanlar şahıslardan biri, Osmanlı Ocakları'nın Gençlik Kolları Başkanlığı'nı yapan ve Ankara'da mafya ilişkileriyle tanınan "dayı" lakaplı Levent Çiçek. Daha önce uyuşturucu tacirliği, gasp ve hırsızlık gibi kirli bir geçmişi olan Çiçek, "Organize suç örgütünün elebaşı olmak" suçundan 2012 yılında bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Çiçek'in, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in mafya ilişkileriyle tanınan oğlu Osman Gökçek ile yakın ilişkileri olduğu da daha önce gündeme gelmişti. 

Her fotoğraf karesinde silahlı bir şekilde gözüken Çiçek'in, Başbakan Binalı Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile samimi fotoğrafları yer alıyor.

 

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, bu iddiaları Meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltmişti:

" *15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece sivil vatandaşlara Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından silah dağıtıldığı iddiası doğru mudur?

* Kimlik göstermek suretiyle sivil vatandaşlara dağıtılan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün envanterine kayıtlı olan silah sayısı nedir?

* Darbenin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü envanterindeki kayıp silah sayısı nedir?

* Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün 6 Eylül 2016 tarihinde Çankaya, Altındağ, Ulus-Çankırı, Hıdırlıktepe, Sincan, Gölbaşı Yenimahalle'de 8 bin 500 polisle yaptığı bu Huzur Operasyonu'nun amacının Emniyet envanterindeki kayıp silahları bulma arayışına dayandığı iddiaları doğru mudur?